Subiect "Reducere pensie" Deschis de Pensionar la data: 10/15/2023 1:45pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Reducere pensie
Scris de: Pensionar la data: 10/15/2023 1:45pm
Gen:f
Data nasterii:1959
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Înțeleg ca cei născuți în feb.1959 vor avea după noile calcule pensia redusa cu 10 %.Menționez ca am pensia transformata din anticipata partial în limita de varsta.Stagiu total 38 ani,9 luni și 19 zile.Intreb daca voi avea pensia redusa si cu ce procent.Multumesc.
Re: Reducere pensie
Scris de: GicaH la data: 10/16/2023 4:37am
Pensionar :
Gen:f
Data nasterii:1959
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Înțeleg ca cei născuți în feb.1959 vor avea după noile calcule pensia redusa cu 10 %.Menționez ca am pensia transformata din anticipata partial în limita de varsta.Stagiu total 38 ani,9 luni și 19 zile.Intreb daca voi avea pensia redusa si cu ce procent.Multumesc.

Daca am înțeles bine, va referiți la noua lege a pensiilor, care deocamdata nu se stie ce va conține si mai ales ce formula de calcul a pensiilor se va folosi, dar in nici-un caz pensia dumneavoastră nu va scadea in cuantum, chiar daca din calcul va rezulta mai mica, se va pastra cuantumul cel mai avantajos pensionarului, respectiv cuantumul vechi. Înțeleg va ați iesit la pensie limită de vârstă in perioada 2020÷2023, cand indicele de corecție a fost si este inca la valoarea maximă de 1.41. Daca se va indexa punctul de pensie cu 14% si in acelasi timp se va aplica si noua lege a pensiilor cu noua formula de calcul si dumneavoastră veti beneficia de o creștere, într-adevăr mai mica a pensiei, din acest motiv primul ministru spune ca vor exista creșteri diferentiate ale pensiilor cu procent mai mare al celor in cuantum mai mic.
La momentul actual sunt decât zvonuri pe surse pentru a testa reacțiile pensionarilor precum si a viitorilor pensionari.
Daca se păstrează ritmul de lucru al evaluarilor dosarelor (la dosarele emise cel putin dupa 2011 nu stiu ce mai pot evalua, eventual ceva greșeli caci acestea au fost emise in format electronic, digital, cum zic umii, deci nu au fist 5 milioane de dosare, ci cel mlt 2 milioane si jumătate , caci cele ale agricultorilor nu au ce le face) si emiterii unei noi legi a pensiilor, in anul viitor sunt sanse scazute ca legea noua sa fie data si aplicată.
Re: Reducere pensie
Scris de: la pensie la data: 10/16/2023 5:38am
Asa cum a precizat domnul Gica nu cunoastem prevederile noii legi a pensiilor decat din discutiile de la televizor si din declaratiile politicienilor.
Nu va putem preciza cum va fi modificata pensia dv conform noii legi a pensiilor.
Desi nu ati dat anul cand ati beneficiat de pensie anticipata partiala aprecem ca nu trebuie sa va ingrijorati pentruca pensia dv nu va scadea.
Apreciem ca ati primit pensie anticipata partiala inainte de anul 2020 cu un indice de corectie mai mic de 1,25 iar la transformarea in pensie pentru limita de varsta, in anul 2020, nu ati mai primit indice de corectie.
Din discutiile mentionate apreciem ca in cazul dv la recalcularea pensiei conform noii legi a pensiilor se vor aplica urmatoarele modificare :
- Se va elimina indicele de corectie care va insemna o micsorare a pensiei intre 7% si 20 %.
- Se va lua in calculul punctajului pensiei salariile brute din perioada inainte de aprilie 2001 pentru cei care prezinta adeverinte iar pentru cei care nu prezinta se va acorda din oficiu un anumit procent.
- Se va acorda un punctaj suplimentar pentru cei care au stagii de cotizare mai mare de 25 ani.
- Se va modifica formula de calcul a valorii pensiei care in cazul dv va insemna o majorare a pensiei cu 25 %.
- Indiferent de data de intrare in vigoare a noii legi a pensiilor veti beneficia de o indexare a pensiei cu cca 14 % incepan cu ianuarie 2024..
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1