Subiect "recalculare" Deschis de bogdan la data: 10/18/2023 1:11pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare
Scris de: bogdan la data: 10/18/2023 1:11pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:sa traiti! sint beneficiarul unei pensii de urmas, fiind bolnav de mic, de pe urma parintilor decedati din pacate cu ceva timp in urma, ei au iesit la pensie prin 89-90. Intrebarea mea este daca si pensiile de urmas se vor recalcula sau nu? se recalculeaza pensiile parintilor mei ca si cum ar fi trait, nu inteleg? vor ramane asa si se va mari conform maririi celorlalte pensii cu inflatia?
Re: recalculare
Scris de: la pensie la data: 10/19/2023 2:46am
Nu cunoastem in amanunt prevederile noii legi a pensiilor dar din discutile care se fac rezulta ca toate pensiile vor fi recalculate inclusiv cele de urmas.
Presupun ca aveti pensie de urmas dupa ambii parinti si daca noua lege a pensiilor va intra in vigoare de la 01 ianuarie 2024 pe langa indexarea datorita inflatiei care se va da egal pentru toata lumea se vor recalcula toate pensiile si majorarea nu va fi egala pentru toate pensiile.
In cazul dv pensia de urmas dupa tata va avea o majorare putin mai mare decat cea de pe urma mamei.
In cazul in care noua lege a pensiilor nu va intra in vigoare de la 01 ianuarie 2024 veti primi numai majorarea datorita inflatiei.
Va dorim multa sanatate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1