Subiect "pensie anticipata parțială" Deschis de vesel liviu la data: 10/20/2023 2:00pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata parțială
Scris de: vesel liviu la data: 10/20/2023 2:00pm
Gen:m
Data nasterii:15.06.1963
Stagiul de cotizare:36 ani
Alte date:
Intrebare:
tocmai am primit decizia de pensionare anticipata cu 29% penalizare. firma la care încă mai lucrez se inchide săptămână viitoare și urma să-mi depun lichidarea sa intru în plata la pensie. Am primit o oferta de lucru, un contract pe doi . Dacă accept oferta voi pierde aceasta decizie și peste doi ani se calculează pensia după legea noua? dacă nu pierd aceasta decizie după doi ani tot cu 29% voi fi penalizat? Mulțumesc.
Re: pensie anticipata parțială
Scris de: la pensie la data: 10/22/2023 8:57am
Folositi termeni neuzuali.
Probabil vreti sa spuneti ca aveti oferta pentru contract cu timp partial de munca adica cu jumatate de norma.
-Daca nu depuneti cerere de anulare a deciziei de pensie anticipata partiala si continuati sa lucrati aceasta decizie se suspenda si daca incetati lucru si depuneti dovada incetarii activitatii, inainte de a avea dreptul la pensie pentru limita de varsta, aceasta decizie va fi pusa in aplicare, fara sa fie necesar sa depuneti un nou dosar, recalculata si indexata la zi, cu aceeasi diminuare de 29 %.
-Daca depuneti cerere de anulare a deciziei de pensie anticipata partiala, in termen de 30 zile de la comunicarea si continuati sa lucrati, aceasta decizie se anuleaza. Daca incetati lucru si depuneti din nou dosar de pensie anticipata partiala inainte de a avea dreptul la pensie pentru limita de varsta, se emite o noua decizie pentru pensie anticipata partiala, luanduse in calcul si perioada lucrata cu jumatate de norma, cu recalcularea diminuarii.
- Daca in perioada pana cand aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta se pune in aplicare noua lege a pensiilor si decizia de pensie anticipata partiala nu a fost anulata pensia va fi recalculata conform noilor prevederi indiferent daca in acel moment beneficiati de pensie sau aceasta este suspendata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1