Subiect "Grupa speciala pentru contract cu timp partial" Deschis de David C la data: 10/26/2023 3:38am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Grupa speciala pentru contract cu timp partial
Scris de: David C la data: 10/26/2023 3:38am
Gen:feminin
Data nasterii:dec.1968
Stagiul de cotizare:31 ani
Alte date:5 ani studii superioare la zi
16 ani grupa I/speciala
Intrebare:Din cei 16 ani de grupaI/speciala
8 luni sunt lucrate pe contract cu timp parțial
cu norma 4ore/zi în condiții speciale,restul de ani fiind pe contract cu norma întreaga în aceleași condiții.
Va rog sa-mi spuneți cum sunt considerate cele
8 luni în care am lucrat cu timp parțial?Se pot considera în
conditii speciale fiind program redus la 4h/zi?
Mulțumesc frumos!
Re: Grupa speciala pentru contract cu timp partial
Scris de: la pensie la data: 10/26/2023 8:26am
Inainte de aprilie 2001 se considera a fi lucrat in grupa I de munca, conform punctului 7 din ordinul 50/1990, daca se lucreaza in conditii de grupa I cel putin 50 % din programul normal de lucru. Insa ca stagiu lucrat in grupa I de munca se ia in calcul perioada lucrata efectiv in grupa I de munca deci in cazul dv numai 4 luni din cele 8 luni.
Dupa aprilie 2001 se considera a fi lucrate in grupa speciala de munca numai perioadele lucrate 100 % in conditii de grupa.
Deci indiferent in ce perioada ati lucrat dv, daca nu se iau in calcul complet cele 8 luni aveti lucrat in grupa I sau conditii speciale numai 15 ani pentru care aveti dreptul stagiu de cotizare suplimentar si la reducerea varstei standard de pensionare cu 7 ani si 6 luni.
Scris de: David C la data: 10/26/2023 3:37pm
la pensie :
Inainte de aprilie 2001 se considera a fi lucrat in grupa I de munca, conform punctului 7 din ordinul 50/1990, daca se lucreaza in conditii de grupa I cel putin 50 % din programul normal de lucru. Insa ca stagiu lucrat in grupa I de munca se ia in calcul perioada lucrata efectiv in grupa I de munca deci in cazul dv numai 4 luni din cele 8 luni.
Dupa aprilie 2001 se considera a fi lucrate in grupa speciala de munca numai perioadele lucrate 100 % in conditii de grupa.
Deci indiferent in ce perioada ati lucrat dv, daca nu se iau in calcul complet cele 8 luni aveti lucrat in grupa I sau conditii speciale numai 15 ani pentru care aveti dreptul stagiu de cotizare suplimentar si la reducerea varstei standard de pensionare cu 7 ani si 6 luni.

După anul 2001 sunt cele 8 luni lucrate cu timp parțial de 4h/zi în condiții speciale procent 100%. Toți cei 16 ani au fost în grupa I/speciala în procent de 100%,doar ca cele 8 luni au fost cu timp parțial 4h/zi,restul cu timp normal de lucru.
Deci sa înțeleg ca dupa anul 2001 doar pentru program de lucru cu norma întreaga se valorifica grupa speciala?
Scris de: la pensie la data: 10/27/2023 4:12am
Faceti distinctia intre perioadele lucrate in conditii de grupa de munca si stagiul dv de cotizare pe care angajatorul l-a incadrat in grupa de munca. Deci intrebati angajatorul daca in acea perioada de 8 luni lucrat part time locul dv a fost incadrat in grupa de munca si daca va elibereaza adeverinta pentru aceasta.
Nu cunoastem cazuri in care angajatorul a incadrat in grupa de munca un loc de munca in care s-a lucrat cu timp partial.
Rugam vizitatorii site-ului daca au cunostinta de un astfel de caz sa-l semnaleze.
Dar in cazul dv daca aveti lucrati in grupa de munca, in total, fix, 16 ani intregi din cele 8 luni lucrate cu jumatate de norma nu se ia in calcul mai mult de 4 luni iar pe total vi se va lua in calcul 15 ani intregi lucrati in grupa de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1