Subiect "Indexare" Deschis de petre la data: 10/29/2023 2:08am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Indexare
Scris de: petre la data: 10/29/2023 2:08am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:Pt coleg
Intrebare:1.Buna ziua , prin aceasta indexare de 13,8% a punctului de pensie ,din ianuareie 2024 , ce efecte va avea asupra Nr total de puncte realizate si punctajului mediu anual ? vor creste stagneaza , scad ?2.Bonusul care se vehiculeaza in noua lege a pensiilor , ca pentru fiecare an lucrat in plus (de la 26ani ) este valabil si pentru cei ce sunt deja in plata sau doar pentru cei care vor iesi la pensie in urmatoarea perioada ?Va multumesc !
Re: Indexare
Scris de: GicaH la data: 10/29/2023 3:43am
petre :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:Pt coleg
Intrebare:1.Buna ziua , prin aceasta indexare de 13,8% a punctului de pensie ,din ianuareie 2024 , ce efecte va avea asupra Nr total de puncte realizate si punctajului mediu anual ? vor creste stagneaza , scad ?2.Bonusul care se vehiculeaza in noua lege a pensiilor , ca pentru fiecare an lucrat in plus (de la 26ani ) este valabil si pentru cei ce sunt deja in plata sau doar pentru cei care vor iesi la pensie in urmatoarea perioada ?Va multumesc !

Asupra numarului de puncte, fie ele totale sau medii, indexarile nu au nici-un efect, efectul este doar asupra punctului de pensie care va fi 1785x1.138=2032 lei.
In ceea ce priveste bonusurile pe noua formula de lege inca nu se stie nimic pana la aparitia noii legi a pensiilor, votare a ei, promulgare si publicare in Monitorul Oficial. Deocamdata sunt doar zvonuri pentru testaea reactiei pensionarilor in vederea anului viitor care este unul electoral.
Re: Indexare
Scris de: la pensie la data: 10/29/2023 11:36am
Raspunsul domnului Gica este corect.
Indexarea anuala se aplica valorii punctului de pensie si nu are influenta asupra punctajului mediu anual al pensiei si se aplica indiferent daca de la 01 ianuarie 2024 intra in vigoare noua lege a pensiilor.
Referitor la punctajul suplimentar acordat pentru cei care depasesc stagiul de cotizare de 25 ani nu putem da informatii suplimentare, certe, inainte de publicarea noii legi a pensiilor in Monitorul Oficial. El se va acorda pentru a incuraja munca si ca o compensare pentru cei cu stagii mari de cotizare si cu pensii mici. Daca noua lege va acorda acest punctaj suplimentar de el vor beneficia toti pensionarii cu ocazia recalcularii tuturor pensiilor in plata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1