Subiect "Pensie navigatori" Deschis de Palanceanu Raoul Emilian la data: 10/30/2023 1:01pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie navigatori
Scris de: Palanceanu Raoul Emilian la data: 10/30/2023 1:01pm
Gen:Masculin
Data nasterii:17.06.1991
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna,sunt navigator(marinar) si imi platesc contributia minima la pensie in fiecare an. As dori sa stiu raspunsurile la urmatoarele intrebari daca se poate:
1.Care va fi pensia mea(la 65 ani) cand ating 15 ani de cotizare(stagiul minim) ?
2.Care va fi pensia mea(la 65 ani) daca ating stagiul standard complet de cotizare?
3.Daca voi plati dublu contributia in acesti ani, voi avea pensie dubla ?
4.Este corect ca pot cere pensia anticipata la 60 de ani dar aceasta va fi diminuata cu 30% ?
Multumesc mult.
Re: Pensie navigatori
Scris de: la pensie la data: 10/31/2023 2:19am
Ne pare rau ca nu va putem raspunde la aceste intrebari deoarece nu stim care vor fi prevederile legale in domeniul pensiilor peste 28 ani.
In prezent nu suntem siguri daca peste doua luni va intra in vigoare noua lege a pensiilor si daca va intra in vigoare nu stim ce prevederi va avea.
Scris de: Palanceanu Raoul la data: 10/31/2023 4:48am
Pai as fi vrut sa stiu raportat la situatia actuala.
Scris de: la pensie la data: 10/31/2023 10:22am
Punctajul si valoarea pensiei depind de foarte multi factori printre care :
- Perioada calendaristica in care ati cotizat
- Stagiul total in care ati cotizat
- Sumele asigurate.
- Luna in care se plateste pensia
De exemplu un barbat care are varsta standard de pensionare si stagiul minim de cotizare, cotizati in ultimii 15 ani, cu suma asigurata egala cu salariul minim pe economie din acea perioada si se pensioneaza in luna decembrie anul acesta, are din calcul o pensie de cca 425 lei si mai primeste o indemnizatie sociala de completare pana la pensia minima de 1125 lei.
Pe site-ul nostru avem un program de calcul pensie unde va puteti calcula punctajul pensiei conform datelor dv personale.
Acest calcul se modifica dupa intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor, prevazuta a sa se produce in data de 01 ianuarie 2024.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1