Subiect "aplicare prevedere noua lege" Deschis de Daniela R la data: 11/01/2023 10:41am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
aplicare prevedere noua lege
Scris de: Daniela R la data: 11/01/2023 10:41am
Gen:F
Data nasterii:1963
Stagiul de cotizare:33.4
Alte date:pensie anticipata din ian 2021
Intrebare: In propunerea de lege noua a pensiilor se prevede reducerea varstei de pensionare pentru femeile care au nascut si crescut copii..in cazul meu 2 copii deci reducere de 1 an. Daca noua lege intra in vigoare..la recalcularea tuturor pensiilor dupa noua lege se tine cont si de aceasta prevedere? Pentru mine ar insemna ca data iesirii la pensie de limita de varsta s-ar modifica din noiembrie 2025 in noiembrie 2024?
Re: aplicare prevedere noua lege
Scris de: la pensie la data: 11/02/2023 7:53am
Trebuie precizat ca in prezent nu se cunosc prevederile noii legi a pensiilor pentruca aceasta este in stadiu de proiect.
In ceiace va priveste pe dv daca se mentin prevederile din proiect vi se aplica dreptul de reducere a varstei standard de pensionare si beneficiati de pensie pentru limita de varsta in luna noiembrie 2024 insa la recalcularea pensie se mentine procentul de diminuare.
Scris de: Daniela R. la data: 11/02/2023 11:31am
Multumesc frumos!

In acest caz...datele care atesta numarul copiilor nascuti si crescuti trebuie dovediti cumva? Sau fiind date de evidenta populatiei le au deja in sistem?
Scris de: la pensie la data: 11/02/2023 12:48pm
Aceste amanunte sunt stabilite prin normele de aplicare ale noii legi a pensiilor, care ar trebui elaborate inainte de intrarea in vigoare a legii.
Credem ca una din solutii ar fi depunerea de copii de pe certificatele de nastere ale copiilor.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1