Subiect "recalculare" Deschis de bogdan la data: 11/01/2023 5:35pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare
Scris de: bogdan la data: 11/01/2023 5:35pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:buna seara fiti bun si mi explicati va rog frumos, ce inseamna 0,5 pct/an, pentru fiecare an ce depaseste 25 de ani de cotizare? mentionez ca am muncit la birou, si pe vremea lui ceausescu. am un punctaj de 0,97050 pe cupon o pensie de 1733 lei si inca 5 ani peste cei 25 de ani vechime de care zice cioolacu, ce pensie voi avea la reculcare va rog frumos? am iesit la pensie in 90 cu legea lui iliescu la 50 de ani. ce pensie voi avea in sept la recalucare, nu ma pricep sa calculez.
Re: recalculare
Scris de: la pensie la data: 11/02/2023 10:00am
Trebuie precizat ca in prezent nu se cunosc prevederile noii legi a pensiilor pentruca aceasta este in stadiu de proiect.
In privinta punctelor de stabilitate acordate conform noii legi a pensiilor pentru stagiul care depaseste 25 ani trebuie mentionat ca se ia in calcul stagiul de cotizare contributiv adica nu se iau in calcul stagiile de cotizare asimilate, cum sunt: stagiul militar, facultatea si perioada de pensie de invaliditate.
Se acorda cate 05 puncte pentru fiecare an care depaseste stagiul de cotizare contributiv de 25 ani.
In cazul dv se poate face un calcul aproximativ al pensiei conform noii legi a pensiilor astfel :
Daca presupunem ca in cei 30 ani mentionati de dv aveti 1 an de stagiu militar se considera ca aveti un stagiu de cotizare contributiv de 29 ani, adica depasiti cei 25 de ani cu 4 ani si primiti 2 puncte anuale suplimentare.
In cazul in care intra in vigoare noua lege a pensiilor de la 01 ianuarie 2024 pe langa cele 29 de puncte pe care le aveti (0,9705 X 30) se adauga 2 puncte suplmentare si obtineti un punctaj anual total de 31 puncte.
Aceste 31 puncte anuale se inmultesc cu valoarea punctului de referinta de 81 lei si realizati o pensie de aproximativ 2500 lei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1