Subiect "neclaritate" Deschis de dany la data: 11/05/2023 12:32pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
neclaritate
Scris de: dany la data: 11/05/2023 12:32pm
Gen:m
Data nasterii:1.08 1960
Stagiul de cotizare:dupa decizia de pensionare,stagiul total de cotizare 40ani 1luna 28zile,din care conditii normale 14ani 1luna 28zile,lucrat gr 2,19 ani 8luni 19zile,stagiu grupa 4ani 9luni,incapacitate temporara munca 1luna 24zile,perioada armata 1an 2luni 24zile,nr total puncte realizata 30.52170,din care conditii normale de munca 23.89689,nr.puncte pensiei suplimentare 2.58171,puncte grupa 4.04310,procent majorare art.11 alin.3, din legea 80\1995 0"
Alte date:handicap accentuat nerevizuibil din 1979
Intrebare:am introdus in programul dvs,datele privitoare la activitatea de munca pe numele costel ,si a reiesit o diferenta mare dintre decizie si program,nu inteleg cauza.va ro sa ma ajutati inca odata,ce este de facut.va multumesc pentru intelegere
Re: neclaritate
Scris de: dany la data: 11/05/2023 12:42pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:data inscriere pensie 03 08 2015,reducere varsta standard de pensionare 10 ani,stagiul complet de cotizare conf.lg.263/2010,23ani 4luni
Intrebare:
Scris de: la pensie la data: 11/06/2023 3:08pm
Am verificat datele introduse de dv in program si am constatat o singura eroare, aceia ca in pagina de intrare ati introdus un punctaj suplimentar pentru stagiu lucrat in grupa de munca. Acesta nu trebuia introdus pentruca selectand grupele I si II de munca in program acesta calculeaza automat punctajul suplimentar.
In aceste conditii programul de calcul va calcula corect punctajul de cca 32 puncte
Diferenta mare intre rezultatul calculului cu programul nostru si decizia de pensionare este ca programul de pe site nu calculeaza punctajul mediu cu stagiul de cotizare redus la 2.3 din stagiul complet de cotizare la care aveti dreptul dv ci cu stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Deci rezultatul dat de programul de pe site corectati-l astfel :
- Stergeti puctajul suplimentar pentru grupa de munca si va rezulta un punctaj anual de : 32,11341 puncte.
- Calculati punctaj mediu pensie prin impartirea punctajului total la stagiul de cotizare redus de 23,33333 ani si va va da 1,37629 puncte
- Corectati punctajul mediu inmultind punctajul mediu de mai sus cu 1,07 si va rezulta punctajul mediu corectat de 1,47263 puncte
Si probabil diferenta va fi mai mica.
Scris de: dany la data: 11/06/2023 3:44pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:avand stagiul de cotizare redus la 2.3 din stagiul complet de cotizare la care am dreptul,nu trebuia sa am punctajul anual mai mare si punctaj mai mare
Scris de: la pensie la data: 11/07/2023 11:41am
Am observat ca nu ati modificat datele introduse de dv in program si aveti introdus gresit punctaj in pagina de intrare in casetele "Punctaj decizie pensie anterioara" si "Punctaj suplimentar grupa de munca"
In privinta puctajului anual nu intelegem la ce va referiti pentruca programul de pe site-ul nostru este conceput conform prevederilor actualei legi a pensiilor si dv ati comparat rezultatul dat de acesta cu decizia de pensionare care a fost elaborata conform prevederilor aceleiasi legi.
Daca va referiti calculul pensiei dv conform noii legi a pensiilor dupa cum am interpretat noi prevederile din proiectul acestei legi in viitor pensia dv se va modifica astfel
In luna ianuarie 2024 pensia se va indexa cu 13,8 % adica punctajele medii anuale vor fi inmultite cu valoarea punctului de pensie de 2032 lei.
In data de 01 septembrie 2024, daca intra in vigoare noua lege a pensiilor, se vor aplica urmatoarele modificari :
- Se va elimina indicele de corectie
- Se va acorda un punctaj suplimentar pentru stabilitate pentru faptul ca ati lucrat un stagiu mai mare de 25 ani.
- Se va inmultii suma punctajelor anuale (incluzand si punctajul suplimentar pentru stabilitate) cu VPR (valoarea punctului de referinta) de 81 lei
Daca pensia din acest calcul rezulta mai mica decat cea in plata pensia nu va fi redusa.
Majorarea punctajului anual prin acordarea unui punctaj suplimentar pentru stagiu lucrat in conditii de handicap acesta se va acorda numai pensiilor care vor fi acordate conform noii legi a pensiilor.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1