Subiect "Pensie anrticipata partiala" Deschis de Marcela Matei la data: 11/06/2023 6:33am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie anrticipata partiala
Scris de: Marcela Matei la data: 11/06/2023 6:33am
Gen:F
Data nasterii:08.1966
Stagiul de cotizare:incepand cu 01.10.1989,dar in anul 2018 am avut numai 9 luni de munca.
Alte date:11 ani in grupa a 2-a de munca
Intrebare:Buna ziua, as dori sa stiu cand ma pot pensiona anticipat si cu ce penalizare.

multumesc mult,
Re: Pensie anrticipata partiala
Scris de: la pensie la data: 11/08/2023 12:10pm
Conform proiectului noii legi a pensiilor si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile de cotizare lucrate in grupele de munca, in luna iulie 2029 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 11 luni.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 11 ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 3 ani si 8 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 59 ani si 3 luni adica in luna noiembrie 2025 daca atunci aveti stagiul de cotizare contributiv de 34 ani si 9 luni (inprezent va lipsesc 11 luni).
Dupa luna iulie 2024 aveti dreptul la pensie anticipata diminuata atunci cand realizati stagiul de cotizare contributiv de 34 ani si 9 luni (in prezent va lipsesc 11 luni).
Nu putem face un calcul exact al diminuarii pensiei anticipate diminuate deoarece ne lipsesc datele necesare. Apreciem totusi ca va fi de aproximativ 5 %.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1