Subiect "Pensie la limita de varsta" Deschis de ELENA VALEAN la data: 11/07/2023 11:43pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie la limita de varsta
Scris de: ELENA VALEAN la data: 11/07/2023 11:43pm
Gen:F
Data nasterii:FEBRUARIE 1950
Stagiul de cotizare:28 ANI
Alte date:
Intrebare:Buna ziua.Am si eu o intrebare.Dupa moartea sotului meu am optat pentru pensia de urmas a sotului meu.In cuantum valoric era putin mai mare decat pensia mea,chiar si la jumatatea valorii pensiei sotului meu,asa cum se calculeaza pensia de urmas.Intrebarea mea este daca la calculul pensiei de urmas,daca s-au injumatatit punctele de pensie ale sotului meu si anii de vechime ai lui ,pentru calculul pensiei mele s-au injumatatit? El a avut 40 de ani si injumatatiti ar ramane 20 de ani,mai putin decat cei 28 de ani vechime ai mei.Cu noile formule de calcul ale pensiei,care va intra in vigoare la 1 ianurie 2024,ar fi mai avantajos,acum,de luat in calcul anii mei de vechime,pentru ca sunt mai multi.Si o intrebare...In aceste conditii,pot opta pentru recalcularea pensiei,luindu-se in considerare vechimea mea?Sau daca am optat pentru pensia de urmas dupa sotul meu,nu mai pot alege sa se recalculeze pensia dupa anii de vechime ai mei...? Va multumesc.
Re: Pensie la limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 11/10/2023 3:56am
In prezent se discuta pe un proiect al noii legi a pensiilor care va suferi modificari.
Nu cunoastem o prevedere in acest proiect care sa duca la injumatatirea punctelor pensiei sotului dv..
Va sfatuim sa asteptati promulgarea legii si elaborarea normelor de aplicare ale acesteia si atunci putem discuta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1