Subiect "Perioada asimilata" Deschis de Stere D la data: 11/08/2023 12:52am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Perioada asimilata
Scris de: Stere D la data: 11/08/2023 12:52am
Gen:M
Data nasterii:1959
Stagiul de cotizare:35
Alte date:25 ani grupa conditii deosebite
Intrebare:Perioada asimilata conf art 86 pc(2) ptr facultate si armata este 0,25 sau ramane asa cum s-a calculat in decizia de pensionare ? ( care este mult mai mare , aproape 0,67)
Re: Perioada asimilata
Scris de: Nicolae la data: 11/08/2023 4:36am
Stere D :
Gen:M
Data nasterii:1959
Stagiul de cotizare:35
Alte date:25 ani grupa conditii deosebite
Intrebare:Perioada asimilata conf art 86 pc(2) ptr facultate si armata este 0,25 sau ramane asa cum s-a calculat in decizia de pensionare ? ( care este mult mai mare , aproape 0,67)

Art. 153 - -(1) La data intrării în vigoare a prezentei legi pentru pensiile stabilite în fostul sistem de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor anterior datei de 1 aprilie 2001, se atribuie un număr total de puncte determinat prin împărțirea cuantumului pensiei cuvenit sau aflat în plată la valoarea punctului de referință prevăzută la art. 84.
(2) În termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, pensiile prevăzute la alin.(1), se recalculează din oficiu, prin determinarea numărului total de puncte și a cuantumului fiecărei pensii, în conformitate cu prevederile prezentei legi.
(3) În situația în care numărul total de puncte rezultat în urma recalculării prevăzută la alin. (2) este mai mic decât numărul de puncte determinat conform alin. (1), se menține
cuantumul aflat în plată la data intrării în vigoare a prezentei legi precum și numărul de puncte corespunzător acestuia.

Astfel, reiesind din prevederile de la alin. (3), se va mentine situatia mai avantajoasa pentru pensionar
Scris de: la pensie la data: 11/10/2023 4:18am
Pentru domnul Stere :
In prezent se discuta pe un proiect al noii legi a pensiilor care va suferi modificari.
Dupa cum am inteles noi prevederile proiectului legii pensiilor, pensiile in plata nu se recalculeaza din oficiu conform noilor prevederi ci se recalculeaza numai pentru cei care depun adeverinte cu veniturile brute realizate in perioada inainte de aprilie 2001 si recalcularea se face numai pentru acea perioada.
Prevederea mentionata de dv se aplica celor care ies la pensie dupa intrarea in vigoare a legii.

Pentru domnul Nicolae
Prevederea mentionata de dv se refera la "pensiile stabilite in fostul sistem de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale agricultorilor, anterior datei de 01 aprilie 2001.
Dupa aceasta data pensionarii din agricultura au fost integrati in sistemul public de pensii.
Scris de: Stere D la data: 11/12/2023 1:10am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Pentru stabilitate in munca conf art 85 din proiectul nou la Legea pensiilor cei care au un stagiu mai mare de 25 ani li se acorda un puncraj suplimentar.
Intrebarea mea este daca din cei 34 ani efectiv lucrati , pentru 9 ani iau puncte suplimentare , pot lua punte suplimentare si pentru 1 an de somaj?( la stabilirea pensiei mi s-a luat in calcul si somajul unde am facut stagiu complet de 35 ani )
Scris de: Ion la data: 11/12/2023 9:29am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Pentru șomaj :Nu
Scris de: la pensie la data: 11/13/2023 8:56am
Opinia noastra este ca perioada de somaj este perioada contributiva si se ia in acest calcul.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1