Subiect "Grupe de muncă" Deschis de Sorin la data: 11/16/2023 2:35am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Grupe de muncă
Scris de: Sorin la data: 11/16/2023 2:35am
Gen:M
Data nasterii:1964
Stagiul de cotizare:din 1983
Alte date:Grupa I 16 ani
Intrebare: Vă rog să-mi spuneți dacă în noua lege a pensiilor vor mai fi luate în calcul anii de grupa ori nu?
Ar trebui să ies acum la pensie ori să mai lucrez, cum este mai avantajos pentru o pensie mai bună?
Re: Grupe de muncă
Scris de: la pensie la data: 11/16/2023 3:43am
Conform actualei legi a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la :
- La pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile de cotizare in grupele de munca, in anul 2029 la varsta standard de pensionare de 65 ani.
-La reducerea varstei de pensionare cu 8 ani pentru stagiul de cotizare de 16 ani lucrat in grupa I de munca si pensionarea imediata cu pensie pentru limita de varsta.

Conform proiectului noii legi a pensiilor :
- Se pastreaza prevederile privind drepturile la pensie pentru limita de varsta cu si fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile de cotizare in grupele de munca
- Se modifica modul de calcul a punctajului suplimentar pentru stagiile lucrate in grupele de munca . Acest calcul este dezavantajos pentru cei care in perioada lucrata in grupa de munca au realizat punctaje anuale mai mari de 1 punct pe an
In privinta alegerii variantei de iesire la pensie opinia noastra este sa aveti in vedere ca actuala lege a pensiilor este in vigoare pana in data de 01 septembrie 2024 si pana atunci se va promulga legea noua a pensiilor si ii vom cunoaste prevederile ei si ale normelor de aplicare si vom putea face o comparatie mai corecta intre prevederile celor doua legi.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1