Gen:F
Data nasterii:29.12.1964
Stagiul de cotizare:33 ani si 10 luni
Alte date:
Intrebare: Buna ziua,
am depus dosarul de pensionare anticipata in data de 12.04.2023 si a fost respins motivatia a fost stadiu insuficient, respectiv 33 ani, 2 luni si 7 zile in loc de 33 ani si 11 luni.
Desi aveam o adeverinta de vechime pentru 9 luni lucrate cu contract de colaborare in anul 1998, aceasta nu a fost cinsiderata valabila, dar nici nu a fost inclusa in motivatie. Am fost in audienta la unul dintre directorii casei dee pensii care mi a transmis verbal ca adeverinta nu are valoare atat vreme cat nu este inclusa in cartea de munca.
Desi cred ca nu este corect, am acceptat si m am resemnat,
Acum, teoretic in data de 5.01.2024 voi avea stagiul complet de 33 ani si 11 uni fara acea adeverinta.
Ce ma sfatuiti sa fac sa inchid actualul contract de munca cu 5.01 pentru a benefici ade pensie din acea data? Sau sa astept decizia - asta inseamna alte cateva luni de asteptare si o pensie incepand cu martie probabil...
Este un risc prea mare sa imi asum inchiderea CIM din ianuarie, posibil sa apara in normele de aplicare ale noii legi a pensiilor alte criterii conform carora sa se schimbe vechiemea necesara si sa nu mai incadre?...
Va multumesc pentru rabdare si sfat.