Subiect "Cumul reduceri varsta pensionare" Deschis de Dima Victorita la data: 11/29/2023 11:56am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cumul reduceri varsta pensionare
Scris de: Dima Victorita la data: 11/29/2023 11:56am
Gen:F
Data nasterii:11.01.1967
Stagiul de cotizare:35 ANI
Alte date:UN COPIL
Intrebare:Buna seara,am stagiu de cotizare 35 anila momentul actual,am lucrat in grupa II 15 ANI(5 ANI reducere)si am un copil.Cand pot sa ies la pensie dupa noua lege?Multumesc anticipat!
Re: Cumul reduceri varsta pensionare
Scris de: la pensie la data: 12/02/2023 8:47am
Conform proiectului noii legi a pensiilor si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile de cotizare lucrate in grupele de munca, in data de 11 ianuarie 2030 la varsta standard de pensionare de 63 ani.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 15 ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 5 ani.
Pentru nasterea si cresterea uui copil pana la 16 ani beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 6 luni care se cumuleaza cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupele de munca si rezulta o reducere totala de 5 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 57 ani si 6 luni adica in data de 11 iulie 2024, insa la aceasta data nu este in vigoare noua lege a pensiilor si nu puteti beneficia de reducerea varstei de pensionare cu 6 luni pentru nasterea si cresterea unui copil. In aceasta situatie va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la data in care va intra in vigoare noua lege a pensiilor care este prevazuta in data de 01 septembrie 2024.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1