Subiect "Legea nouă a pensiilor" Deschis de Pârvulescu Denisa la data: 12/01/2023 12:23pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Legea nouă a pensiilor
Scris de: Pârvulescu Denisa la data: 12/01/2023 12:23pm
Gen:F
Data nasterii:23.081962
Stagiul de cotizare:
Alte date:32 ani și 4 luni
Intrebare:Buna ziua. Sunt ieșită la pensie anticipata parțial din anul 2020, iulie. In mod normal ies la pensie la limita de vârstă în noiembrie 2024. Având în vedere că am un copil, confirm noii legi a pensiilor, as putea sa ies la pensie definitiva în luna septembrie, când intră în vigoare legea? Mulțumesc!
Re: Legea nouă a pensiilor
Scris de: la pensie la data: 12/02/2023 10:39am
Noua lege a pensiilor nu prevede posibilitatea cumularii reducerii varstei standard de pensionare pentru nasterea si cresterea unui anumit numar de copii cu anticiparea pentru pensie anticipata partiala.
Deci dupa interpretarea noastra a prevederilor noii legi a pensiilor pensia dv anticipata partiala se va transforma in pensie pentru limita de varsta in data de 23 noiembrie 2024.
Scris de: Daniela R. la data: 12/02/2023 11:02am
la pensie :
Noua lege a pensiilor nu prevede posibilitatea cumularii reducerii varstei standard de pensionare pentru nasterea si cresterea unui anumit numar de copii cu anticiparea pentru pensie anticipata partiala.
Deci dupa interpretarea noastra a prevederilor noii legi a pensiilor pensia dv anticipata partiala se va transforma in pensie pentru limita de varsta in data de 23 noiembrie 2024.

La aceiasi intrebare pusa de mine raspunsul primit a fost ca daca se mentin prevederile din proiect o sa mi se aplice reducerea pentru copii si in loc de iesire la limita de varsta in noiembrie 2025 voi iesi in 2024 - reducere de 1 an pentru 2 copii , pina atunci pastrandu-se insa diminuarea actuala.
Cum este pina la urma?
Scris de: la pensie la data: 12/04/2023 3:24am
Pentru doamna Daniela
Aveti dreptate exista o mica eroare in raspunsul dat doamnei Parvulescu.
Dupa interpretarea noastra a prevederilor legii noi a pensiilor daca aceasta intra in vigoare in data de 01 septembrie 2024 si pana atunci prevederile actuale nu se modifica, doamna Prvulescu are dreptul la pensie pentru limita de varsta la acea data, adica in 01 septembrie 2024.
Insa mai trebuie sa vedem si prevederile Normelor de aplicare a noii legi a pensiilor care urmeaza a fi elaborate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1