Subiect "Impoziz" Deschis de Aczel Eniko la data: 12/02/2023 6:02am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Impoziz
Scris de: Aczel Eniko la data: 12/02/2023 6:02am
Gen:
Data nasterii:1964
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Cum se va impozita pensia privata pilon 2 in anul 2024 daca solocitam plata in transa unica?
Sunt beneficiara in caz de deces
Re: Impoziz
Scris de: GicaH la data: 12/02/2023 6:37am
Aczel Eniko :
Gen:
Data nasterii:1964
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Cum se va impozita pensia privata pilon 2 in anul 2024 daca solocitam plata in transa unica?
Sunt beneficiara in caz de deces

Cu 10% din ce depășește 2000 lei...
Re: Impozit
Scris de: Aczel Eniko la data: 12/02/2023 10:45am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:pensii pilon 2
10% pe suma totala a activului ceea ce depaseste 2000 lei sau 10% din venitul realizat/profit realitat ce depasesre 2000 lei
Scris de: GicaH la data: 12/03/2023 2:53am
Aczel Eniko :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:pensii pilon 2
10% pe suma totala a activului ceea ce depaseste 2000 lei sau 10% din venitul realizat/profit realitat ce depasesre 2000 lei

Ați spus că vreti să retrageți toată suma în transa unică, așa că răspunsul a fost clar, 10% impozit la suma care depășește 2000 lei...ca exemplu, dacă aveți 10000 lei, calculați 10% din 8000 lei.
Scris de: Aczel Eniko la data: 12/03/2023 5:09am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:contribuțiile la pensia administrată privat Pilon 2 nu vor mai fi impozitate la plata sumelor acumulate în conturile de pensie privată. Impozitul se va aplica doar câștigurilor nete rezultate în urma investirii acelor contribuții de către administra
torii fondurilor de pensii private, din care se deduce același plafon neimpozabil de 2.000 lei.
Astfel, participanții care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege și vor încasa banii de pensie privată după 1 ianuarie 2024 vor beneficia de noile prevederi ale Codului Fiscal, privind scutirea de impozit pe contribuțiile acumulate prevăzută de modificarea Codului Fiscal.
Scris de: la pensie la data: 12/04/2023 3:33am
Pentru doamna Eniko
Aveti dreptate.
Modul de impozitare este stabilit prin Codul fiscal.
In prezent Codul fiscal prevede ca modul de impozitare al pensiilor din pilonul II sa fie acela aplicat pensiilor publice cu observatia ca plafonul neimpozabil sa fie stabilit de catre administratorul fondului privat de pensii.
Daca informatiile dv privind viitoarea modificare a Codului fiscal sunt sigure consideram ca aceasta metoda de impozitare este corecta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1