Subiect "recalculare pensie" Deschis de iulia la data: 12/04/2023 3:03am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare pensie
Scris de: iulia la data: 12/04/2023 3:03am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
- La recalcularea pensiilor conform noii legi se iau in calcul si alte venituri, adeverita trebuie sa fie conform anexei din Ordin 847/2021?
-se aplica si pentru cei care au deja decizie de pensionare? Imi va fi de folos o asemenea adeverinta la reclaculare, eu fiind pensionara deja din 2020? Intreb acest lucru fiindca probabil ar trebui sa fie anulata decizia veche si data una noua, punctajul va fi altul. Am colegi care au depus aceasta adeverinta (dansii fiind deja la pensie-deci aveau decizie de pensionare) si au primit un raspuns negativ de la casa de pensii intrucat primele, orele suplimentare si alte venituri nu fac parte in baza de calcul a pensiei conform anexa 15 din HGR257/2011(inclin sa dau dreptate Casei de pensie, fiindca acel ordin era in vigoare la data emiterii deciziei de pensionare). Pe de alta parte eliberarea unei astfel de adeverinte pentru toti pensionarii cred ca va dura foarte mult, la compania la care am lucrat sunt mii de pensionari iar datele sunt undeva intr-o arhiva pe suport de hartie, nu vad cum ar putea elibera intr-un timp scurt mii de adeverinte cu atat de multe date.
Re: recalculare pensie
Scris de: GicaH la data: 12/04/2023 3:50am
iulia :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
- La recalcularea pensiilor conform noii legi se iau in calcul si alte venituri, adeverita trebuie sa fie conform anexei din Ordin 847/2021?
-se aplica si pentru cei care au deja decizie de pensionare? Imi va fi de folos o asemenea adeverinta la reclaculare, eu fiind pensionara deja din 2020? Intreb acest lucru fiindca probabil ar trebui sa fie anulata decizia veche si data una noua, punctajul va fi altul. Am colegi care au depus aceasta adeverinta (dansii fiind deja la pensie-deci aveau decizie de pensionare) si au primit un raspuns negativ de la casa de pensii intrucat primele, orele suplimentare si alte venituri nu fac parte in baza de calcul a pensiei conform anexa 15 din HGR257/2011(inclin sa dau dreptate Casei de pensie, fiindca acel ordin era in vigoare la data emiterii deciziei de pensionare). Pe de alta parte eliberarea unei astfel de adeverinte pentru toti pensionarii cred ca va dura foarte mult, la compania la care am lucrat sunt mii de pensionari iar datele sunt undeva intr-o arhiva pe suport de hartie, nu vad cum ar putea elibera intr-un timp scurt mii de adeverinte cu atat de multe date.

Cele mai multe dintre adeverințe au fost depuse si se vor lua in calcul. Nu va faceți probleme cu eliberare de adeverințe, acestea sunt doar pentru perioada de dinainte de 01.04.2001 si se vor face de la firme de arhivare, pe bani, asa ca vor fi date la timp util si se vor face calculele pana la 01.09.2024 cand se vor emite alte decizii de pensionare cu recalculare si calcul pe noua formula de calcul. Problema este emiterea Normelor Metodologice de aplicare a noii legi a pensiilor in timp util, adica in 90 de zile de la publicarea acesteia in Monitorul Oficial, lycru care vad ca se prelungește, legea fiind promulgată in 29.11.2023.
Re: recalculare pensie
Scris de: la pensie la data: 12/04/2023 9:48am
Ordinul Ministrului Muncii la care faceti referire are numarul 487/2021.
In noua lege a pensiilor la art 154 se prevede ca aceste adeverinte vor fi luate in calcul in o perioada de 6 luni de la intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor si dupa recalculare se va emite o noua decizie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1