Subiect "calcum stagiu cotizare" Deschis de Costina la data: 12/05/2023 3:49am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcum stagiu cotizare
Scris de: Costina la data: 12/05/2023 3:49am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua In perioada 04.08.1983-01.11.2021 am lucrat fara intrerupere.In perioada 04.08.1983-01.04.2001 am lucrat in grupa a 2-a,din care 2 ani cu program de 4 ore si am avut 98 de zile de CFS (facultate.De asemenea in perioada 10.2002-10.2005 am nascut siam avut concediu medical pentru ingrijire copil (3 ani-in aceasta perioada am avut si o asigurare suplimentara).Am acumulat 49.14666 puncte.Va rog sa-mi spuneti cate puncte de stabilitate voi primi.Cum se considera la stagiu de cotizare cei 2 ani lucrati cu program de 4 ore ?
Re: calcum stagiu cotizare
Scris de: la pensie la data: 12/05/2023 8:41am
Nu putem sa va facem un astfel de calcul deoarece atat unele date ale dv cat si unele prevederi ale noii legi a pensiilor sunt neclare.
Din prevederile noii legi a pensiilor am retinut ca punctajul de stabilitate se acorda pentru stagiul de cotizare contributiv.
Din datele dv rezulta ca :
- perioada concediului fara plata nu este contributiv insa aceasta perioada este exprimata in zile lucratoare care vor fi luate in calcul ca zile calendaristice dupa transformarea facuta de Casa de pensii.
- perioada de ingrijire copil nu se considera contributiva
- pe perioada lucrata efectiv in grupa II de munca, dupa calculele noastre 15 ani intregi, primiti un stagiu de cotizare suplimentar de 3 ani si 9 luni car vom sti daca se ia in calculul punctajului de stabilitate numai dupa elaborarea normelor de aplicre ale noii legi a pensiilor.
- perioada lucrata cu 4 ore pe zi nu se considera lucrata in grupa de munca si se considera stagiu de cotizare contributiv jumatate din timpul calendaristic adica 1 an si 6 luni.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1