Subiect "Nelămurire" Deschis de Borz Vasile Marcel la data: 12/05/2023 11:27am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Nelămurire
Scris de: Borz Vasile Marcel la data: 12/05/2023 11:27am
Gen:masculin
Data nasterii:10.02.1961
Stagiul de cotizare:35
Alte date:24 ani gr.speciala
Intrebare: Sunt pensionar.Va rog să-mi explicați cum se va calcula punctajul de pensie,având în vedere ca am 35 ani la zi din care 12 ani spor de vechime la cei 24 ani gr.speciala și 1 an și 6 luni stagiul militar.Apoi în ceea ce privește sumele obținute ca premii,al 13 salar,alte beneficii financiare impzate...cum se vor puncta?Mulțumesc!
Re: Nelămurire
Scris de: la pensie la data: 12/06/2023 10:39am
In cazul dv dupa intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor pensia dv va fi recalculata in doua etape astfel :
1 La data intrarii in vigoare a noii legi a pensiilor se va recalcula pensia dv astfel :
a)- Se va acorda un punctaj suplimentar pentru stabilitate pentru stagiile contributive care depasesc 25 ani. In cazul dv pana la elaborarea normelor de aplicare ale noii legi a pensiilor 360/2023 nu stim daca cei 12 ani spor de vechime se iau in calculul punctelor de stabilitate.
b)- se calculeaza suma punctelor anuale insumand punctele anuale mentionate in decizia de pensionare pentru limita de varsta cu punctele suplimentare de stabilitate calculate la litera a).
c)- Se calculeaza valoarea pensiei inmultind suma punctelor anuale de la punctul b) cu valorea punctului de referinta care in anul 2024 este 81 lei.
2 In o perioada de 6 luni de la intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor vi se recalculeaza pensia prin luarea in calcul a salariilor brute in perioada anterioara datei de 01 aprilie 2001 care cuprind primele , beneficiile etc.., daca depuneti o adeverinta eliberata de angajator conform Ordinului Ministrului Muncii 487/2021, cu aceste sume
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1