Subiect "RECALCULARE" Deschis de LACATUS MAX la data: 12/06/2023 6:51am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
RECALCULARE
Scris de: LACATUS MAX la data: 12/06/2023 6:51am
Gen:
Data nasterii:IULIE 1957
Stagiul de cotizare:35 ANI
Alte date:PENSIE ANTICIPATA IULIE 2017,PENSIE LA LIMITA DE VARSTA 2020,INDICE DE CORECTIE 1,14
Intrebare:LA RECALCULAREA DIN 2024,CE PROCENT DE MAJORARE AM?
Re: RECALCULARE
Scris de: la pensie la data: 12/06/2023 10:40am
Nu avem toate datele dv, necesare unui astfel de calcul si din aceasta cauza va precizam cum se vor recalcula pensiile in plata la data intrarii in vigoare a noii legi a pensiilor
1 La data intrarii in vigoare a noii legi a pensiilor se va recalcula pensia dv astfel :
- Se va acorda un punctaj suplimentar pentru stabilitate pentru stagiile contributive care depasesc 25 ani.
b)- se calculeaza suma punctelor anuale insumand punctele anuale mentionate in decizia de pensionare pentru limita de varsta cu punctele suplimentare de stabilitate calculate la litera a).
c)- Se calculeaza valoarea pensiei inmultind suma punctelor anuale de la punctul b) cu valorea punctului de referinta care in anul 2024 este 81 lei.
2 In o perioada de 6 luni de la intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor vi se recalculeaza pensia prin luarea in calcul a salariilor brute in perioada anterioara datei de 01 aprilie 2001 care cuprind primele , beneficiile etc.., daca depuneti o adeverinta eliberata de angajator conform Ordinului Ministrului Muncii 487/2021, cu aceste sume.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1