Subiect "PUNCTE BONUS" Deschis de Constanta la data: 12/08/2023 2:28am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
PUNCTE BONUS
Scris de: Constanta la data: 12/08/2023 2:28am
Prin Noua Lege, legislativul a hotărât să mărească la toți cei care au contribuit peste 25 de ani la sistemul de pensii public pensia dar cu condiția ca în perioada în care s-a contribuit peste stagiul contributiv de 25 de ani să nu fi primit pensie.

Ce înseamnă asta? Adică dacă o persoană a ieșit la pensie la limită de vârstă și a mai lucrat ulterior, perioada în care a încasat și pensie și salariu nu se ia în calcul la stabilirea punctelor bonus.
În situația asta bănuiesc că se află destul de multe persoane care au ieșit la pensie la limită de vârstă, dar au continuat totuși activitatea.

Ce se întâmplă în situația în care o persoană a contribuit 25 ani la sistemul public de pensii și a lucrat în condiții normale dar a mai lucrat 15 de ani cu jumătate de normă,contribuind la sistemul de pensii, dar beneficiind de pensie de invaliditate de gradul III?!
Persoana respectivă cu siguranță nu primește punctajul bonus așa cum se prezintă legea în forma actuală.

Deja este exclusă o parte destul de însemnată de pensionari de la "bonusul" dat cu atâta mărinimie și fanfaronadă a politicienilor.
Dar, din nou, la TV nu se discută despre asta!
Re: PUNCTE BONUS
Scris de: la pensie la data: 12/08/2023 8:39am
Desi avem si noi observatii critice in privinta unor prevederi legale prin acest site nu ne-am propus sa criticam prevederile legilor promulgate si intrate in vigoare pentruca nu vedem utilitatea acestui demers.
Scris de: Constanta la data: 12/09/2023 2:30am
la pensie :
Desi avem si noi observatii critice in privinta unor prevederi legale prin acest site nu ne-am propus sa criticam prevederile legilor promulgate si intrate in vigoare pentruca nu vedem utilitatea acestui demers.

Hmmmmm.... Nu vedeți utilitatea criticilor aduse legii...

Ba, eu consider că este chiar necesar a se aduce la cunoștința cititorilor site-ului dumneavoastră și chestiunile mai puțin favorabile ce sunt introduse în noua lege a pensiilor.

Oamenii trebuie să fie informați și despre aceste lucruri pentru a nu fi luați prin surprindere când vor vedea că nu vor obține punctele bonus și își vor pune întrebări de ce nu li s-au acordat aceste puncte cu toate că au stagii de cotizare contributive peste cei 25 de ani.

Dumneavoastră considerați că este normal să nu se acorde punctele bonus pentru cei care cu toate că au contribuit dar datorită incapacității cauzate de boală și care au avut dreptul de a cumula pensia de invaliditate cu venituri din salarii să nu primească aceste puncte?!La fel și pentru pensionarii care s-au pensionat la limită de vârstă dar au continuat activitatea.

Eu consider că nu este constituțională această interdicție. Cel puțin pentru cei care au beneficiat de aceste pensii pentru perioadele în care legea le-a permis să cumuleze pensia cu veniturile din salarii.

Criticile sunt și constructive! Duc la dezbateri!
Când am posibilitatea să pun în discuție elemente care pe măsura cunoașterii mele le consider că nu sunt corecte din punctul meu de vedere, le menționez oriunde pot fi persoane interesate de subiect.
Scris de: George Iliescu la data: 12/09/2023 7:05am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: trimiteti un mesaj pe site-ul www.cnpp.ro, la "Intreaba un consultant".
Poate se va mentiona ceva in Normele de aplicare.
Scris de: Nico la data: 12/09/2023 8:23am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Da, mi se pare evident că sunt foarte foarte mulți care au cumulat pensia cu salariul! Mai ales cei care au ieșit la pensie la 45 de ani și au mai lucrat până la 70. De ce să nu li se recalculeze și lor la pensia lor mică specială și punctele de stabilitate?
Scris de: GicaH la data: 12/09/2023 10:15am
Nico :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Da, mi se pare evident că sunt foarte foarte mulți care au cumulat pensia cu salariul! Mai ales cei care au ieșit la pensie la 45 de ani și au mai lucrat până la 70. De ce să nu li se recalculeze și lor la pensia lor mică specială și punctele de stabilitate?

Cred ca greșiți, referirea nu era la speciali ci la cei care au muncit dupa pensionare feoarece cuantumul pensiei era mic si prețurile mari.
Scris de: Constanta la data: 12/09/2023 3:18pm
GicaH :
Nico :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Cred ca greșiți, referirea nu era la speciali ci la cei care au muncit dupa pensionare feoarece cuantumul pensiei era mic si prețurile mari.

Zâmbesc!

Nico, a simțit ideea celor care au făcut legea de a elimina bonusul de stabilitate pentru speciali. Și eu am simțit la fel.

Dar, chestiunea este că cei care au gândit "așa de bine" nu s-au gândit că în afară de speciali sunt și alte categorii de pensionari din zona defavorizată a sorții dezavantajați de această idee "strălucită".
Scris de: Bucalete Gheorghe la data: 12/10/2023 3:25am
Gen:M
Data nasterii:26.04.1954
Stagiul de cotizare:45
Alte date:
Intrebare:Sunt deja pensionar (dupa cum se vede) si va rog a-mi spuneti daca adeverintele referitoare la calculul pensiei depuse la dosar mai trebuie retrimise pentru noul calcul la noua lege. Mentionez ca toate aceste adeverinte sunt in original iar una referitoare la veniturile pentru care au fost platite toate taxele si impozitele nu mi-a fost fructificata. Va multumesc. As dori sa mai adaug, referitor la subiect, faptul ca acest bonus mai adauga la urna niste voturi ale actualilor pensionari iar cei care asteapta pensia au o motivatie mai mare sa amane aceast statut de pensionar castigandu-se TIMP si BANI pentru "invazia" decreteilor. Dupa cum se vede se impusca o turma de iepuri dintr-un foc!
Scris de: la pensie la data: 12/11/2023 4:10am
Referitor la subiectul puncte de stabilitate nu fac multe comentarii pentruca nu vreau sa se creada ca nu am critici numai petru cei care vor mai multe puncte si ca legea noua a pensiilor este perfecta.
Cred ca se uita ca acest sistem public de pensii este un sistem de asigurare si care daca nu ar fi ajutat de bugetul de stat ar intra in inposibilitate de plata.
In privinta eliminarii inechitatilor de catre noua lege a pensiilor consider ca se introduc noi inechitati prin introducerea VPR minerilor si persoanelor cu handicap grav sau nevazatori.

In privinta intrebarii puse de domnul Bucalete trebuie precizat ca adeverintele pentru salarii brute din perioada anterioara datei de 01 aprilie 2001 vor fi luate in calcul la recalcularea pensiilor in plata care se va face in o perioada de 6 luni de la intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor prevazuta in data de 01 septembrie 2024, daca aceste adeverinte sunt intocmite conform modelulului dat prin Ordinul Ministrului Muncii nr 487/2021.
Scris de: Nico la data: 12/12/2023 3:43am
GicaH :
Nico :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Nu greșesc deloc!
Sunt extrem de puțini care pot lucra și care lucreazâ peste 65 de ani, după o viată grea cu un venit de mizerie, dar EXTREM de mulți ( practic toți) care ies la pensie la 45 de ani se angajează de a 2-a , pe un salariu imens. Acest lucru se întâmplă acum. Legea ar putea prevede simplu - poți cumula pensia cu salariul NUMAI DUPĂ 65 de ani, pt TOȚI. Nu vi se pare asta o măsură corectă?
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1