Subiect "Somaj !" Deschis de Iftene Ovidiu la data: 12/15/2023 9:36am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Somaj !
Scris de: Iftene Ovidiu la data: 12/15/2023 9:36am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, pe data de 07 noiembrie i-ati raspuns dnei Maria Stanciu cum ca somajul se considera vechime pt a face cei 35 de ani de stagiu ca sa se poata iesi la pensie pe ambele legi respectiv Lg 1/1991 si Lg 76/2002 iar acum gasesc pe site ul Ministerului Muncii un raspuns contradictoriu , totusi cred ca raspunsul dvs ar fi foarte corect deoarece cum ati specificat s-au platit contributii pt acele perioade somaj, va rog frumos sa ne mai lamuriti in aceasta privinta a somajului ! Va atasez si link ul cu pricina . Va multumesc anticipat !
chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://mmuncii.ro/j33/images/Documente/Transparenta/IntrebariFrecvente/2017/2017-02_IF-MMJS-LegislatiaMuncii.pdf
Re: Somaj !
Scris de: la pensie la data: 12/18/2023 2:58am
Multumim pentru atentionare.
Am ramas surprinsi si noi de raspunsul de pe site-ul Ministerului Muncii in care se mentioneaza ca incepand cu data intrarii in vigoare a legii 76/2002 perioada de somaj nu se mai recunoaste ca stagiu de cotizare in sistemul public de pensii.
Surprinderea noastra este si mai mare sa gasim tot pe site-ul Ministerului Muncii legea 76/2002 care la art. 48 alin (1) prevede : "Beneficiarii de indemnizaţie de şomaj sunt asiguraţi în sistemul asigurărilor sociale de stat şi în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi beneficiază de toate drepturile prevăzute de lege pentru asiguraţii acestor sisteme"
In plus in sprijinul raspunsului nostru mentionam prevederile din legea 227/2015 Codul fiscal
Art. 136 Platitorii de venit in sistemul public de pensii
Litera d) care prevede : "Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin agențiile pentru ocuparea forței de muncă județene și a municipiului București, pentru persoanele care beneficiază de indemnizație de șomaj.."

Pentru o clarificarea acestei dileme rugam cititorii acestui site care au beneficiat de indemnizatie de somaj dupa luna februarie 2002 si cunosc raspunsul sa intervina.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1