Subiect "Adeverința grupa de munca" Deschis de Valentina la data: 12/16/2023 4:23am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Adeverința grupa de munca
Scris de: Valentina la data: 12/16/2023 4:23am
Gen:F
Data nasterii:09.01.1967
Stagiul de cotizare:35 ani in prezent
Alte date:9 ani întregi grupa 2
Intrebare: Buna ziua, adeverințele de grupa de munca si sporuri eliberate in 2011 mai sunt valabile si dupa intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor?
Reducerile de vârsta pot fi cumulate? Pentru nașterea a doi copii si grupa de munca.
Va multumesc
Re: Adeverința grupa de munca
Scris de: GicaH la data: 12/16/2023 4:48am
Valentina :
Gen:F
Data nasterii:09.01.1967
Stagiul de cotizare:35 ani in prezent
Alte date:9 ani întregi grupa 2
Intrebare: Buna ziua, adeverințele de grupa de munca si sporuri eliberate in 2011 mai sunt valabile si dupa intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor?
Reducerile de vârsta pot fi cumulate? Pentru nașterea a doi copii si grupa de munca.

Adeverințele obținute anterior se pot folosi. Dupa cate am înțeles eu din noua lege, dupa 1 septembrie 2024 cand va intra in vigoare, reducerile pentru grupe de munca se pot cumula cu cele pentru copii la femei.

Va multumesc
Re: Adeverința grupa de munca
Scris de: la pensie la data: 12/18/2023 3:14am
Raspunsul domnului Gica trebuie nuantat.
Adeverintele pentru grupa de munca si pentru sporuri sunt recunoscute de Casa de pensii daca sunt intocmite conform reglementarilor in vigoare la data eliberarii lor.
In plus in ceiace priveste adeverinta pentru sporuri trebuie verificat daca aceasta contine veniturile totale realizate inainte de 01 aprilie 2001 (inclusiv primele, sumele castigate in acord, sporurile cu caracter nepermanent) care in anul 2011 nu se luau in calcul si dupa intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor se iau in calcul.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1