Subiect "Re: Indice corectie/calcul estimativ pensie" Deschis de Sandu Ma la data: 12/19/2023 5:43am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Re: Indice corectie/calcul estimativ pensie
Scris de: Sandu Ma la data: 12/19/2023 5:43am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date: La calculul punctajului (pana in aprilie 2001) cu programul de pe site ul dvs am aplicat indicele de corectie 1,41, obtinand un rezultat. Pentru intervalui aprilie 2001-prezent am utilizat (pentru a economisi timp)punctajul rezultat din contul meu la CNPP.Am insumat cele doua si am inmultit cu vpr (81)
Intrebare: Rezultatul total (punctaj program dvs.+punctaj cont cnpp)al cuantumului pensiei este influentat de faptul ca 1ndicele de 1,41 nu a fost aplicat si asupra datelor de dupa aprilie 2001?
Trebuia sa le introduc si pe acestea (luna de luna) in programul dvs??
Re: Re: Indice corectie/calcul estimativ pensie
Scris de: la pensie la data: 12/19/2023 9:04am
Modul de calcul depinde de data iesirii la pensie si de tipul de pensie.
Din aceasta cauza atunci cand cereti informatii trebuie sa faceti aceste precizari.
Deoarece perioada facultatii nu se ia in calcul la pensia anticipata partiala, la care aveti dreptul acum, ci la pensie pentru limita de varsta la care aveti dreptul dupa data de 05 octombrie 2024, presupunem ca vreti sa va calculati valoarea pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiile lucrate in grupele de munca.
In aceast caz calculul pensiei se face conform metodei de calcul dat de noi la un mesaj al dv anterior adica :
"Daca nu cereti pensie anticipata partiala inainte de intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor (01 septembrie 2024) calculati valoarea pensiei inmultind suma punctajelor anuale (25.22239 + 280.51214/12) cu valoarea punctului de referinta care in anul 2024 este 81 lei".
La acest calcul nu trebuie luat in calcul indicele de corectie nici inainte de aprilie 2001 si nici dupa.
In acest caz faptul ca ati selectat indice de corectie de 1,41 in calculul punctajului inainte de 01 aprilie 2001 nu influenteaza "Puctajul total de 25.22239 puncte". Puteti verifica aceasta eliminand indicele de corectie din acest calcul.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1