Gen:m
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:am cateva nelamuriri privind modul de recalculare apensiei conform viitoarei legi, ce va intra in vigoare in septembrie 2024. Mentionez ca sunt pensionar din noiembrie 2022.
1. referitor la punctajul pentru facultate si armata conform legii 263 punctajul obtinut era folosit salaraiul minim pe economie, pentru anii anterior lui 2001 . In viitoare lege se prede acordare unui punctaj de 0,25 puncte. La recalculare pentru mine mi se va micsora punctajul pentru stagiile asimilate?
2Pentru puncatul suplimentar de 50% aferent grupei 1 si 25% aferent grupei a II a mise va scade punctajul la recalculare?
Tare imi este teama ca la recalculare casele judetene vor proceda la diminuarea pensiei intocmai cum au facut cu veniturile brute de care nu s-a tinut cont.
Caz concret
nr de puncte realizate 99, 13154
punctaj mediu anual 3,99359 din care aferent indicelui de corectie 1,16126
stagiul tota de cotizare 45 ani 1 luni 20 zile 20 ani 8 luni 12 zile conditii normale, 12 ani 7 luni 5 zile grupa1 12 ani 7 luni 5 zile, gr a II a 3 luni 27 zile stagi aferen t grupei 6 ani, stagiu asimilat 5 ani 6 luni 6 zile, stagiu aferent perioadelor de incapacitate temporara 11 zile
Rog pentru cei cunoscatori ai noii legi un raspus
Multumesc!