Subiect "Care va fi diferența dintre grupele de muncă dacă punctajul se va împărți la 25 ani (la toți la fel)?" Deschis de Glicheria la data: 01/03/2024 1:53pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Care va fi diferența dintre grupele de muncă dacă punctajul se va împărți la 25 ani (la toți la fel)?
Scris de: Glicheria la data: 01/03/2024 1:53pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare: 28 de ani în Gr.II-a de munca

Întrebare:
"Prin aplicarea Legii nr. 192/2015 art. 169¹ mi s-au adăugat la punctaj cele 0,25 puncte pentru grupa a II-a de muncă, și punctajul a fost împărțit la un stagiu de cotizare de 25 ani (conform Hotarârii judecătorești)
Acum, în noua lege toate punctajele se împart la 25 ani.
Întrebarea este: acum care mai este diferența între grupele de muncă dacă toate punctajele se împart tot la 25 de ani ?"
Re: Care va fi diferența dintre grupele de muncă dacă punctajul se va împărți la 25 ani (la toți la fel)?
Scris de: la pensie la data: 01/04/2024 2:23am
Regretam ca nu putem justifica prevederile unei legi facute de altcineva.
Presupunem ca legiuitorul a considerat ca impartirea valorii punctului de pensie in mod diferit este o inechitate.
Opinia noastra este ca prin acest mod s-a facut o nedreptate mai mare persoanelor cu handicap.
In cazul grupelor de munca se beneficiaza in continuare de celelalte drepturi adica punctaj suplimentar si reducerea varstei de pensionare.
Re: Care va fi diferența dintre grupele de muncă dacă punctajul se va împărți la 25 ani (la toți la fel)?
Scris de: Maria la data: 01/21/2024 5:21pm
la pensie :
Regretam ca nu putem justifica prevederile unei legi facute de altcineva.
Presupunem ca legiuitorul a considerat ca impartirea valorii punctului de pensie in mod diferit este o inechitate.
Opinia noastra este ca prin acest mod s-a facut o nedreptate mai mare persoanelor cu handicap.
In cazul grupelor de munca se beneficiaza in continuare de celelalte drepturi adica punctaj suplimentar si reducerea varstei de pensionare.
Scris de: Maria la data: 01/21/2024 5:27pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Rog detaliați,nu am înțeles referirea la pers. cu handicap,in ce constă defavorizarea?
Mulțumesc pentru răspuns.
Apreciez efortul și abnegația dv. de informare !
Scris de: la pensie la data: 01/22/2024 10:31am
Prin intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor 360/2023 la calculul valorii pensiei se introduce valoarea punctului de referinta (VPR) care este echivalent cu favorizarea celor care le-au fost calculate pensiilor confotm actualei legi a pensiilor cu stagii complete de cotizare mai mari de 25 ani si sunt defavorizati cei care au pensiile calculate cu stagii complete de cotizare sub 25 ani. In categoria celor defavorizati am exemplificat pe cei care s-au pensionat conform prevederilor art 58 literele a) si b) (handicap grav si accentuat) si art 59 (nevazatori) din actuala lege a pensiilor 263/2010, cu stagii complete de cotizare sub 25 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1