Subiect "Pensie urmas" Deschis de Aczel Eniko la data: 01/08/2024 2:40am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie urmas
Scris de: Aczel Eniko la data: 01/08/2024 2:40am
Gen:f
Data nasterii:1964
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Sunt pensionara anticipat partial din dec 2022.Sotul meu a decedat on oct 2023.Ar fi depus dosarul de pendionare anticipata partiala in iunie 2023(atunci respecta conditiile).Ám
eu dreptul sa solicit pensie de urmas cf legii noi? Merita? Pensia mea este mult mai mare decat ár fi primit el...
Re: Pensie urmas
Scris de: Nicolae la data: 01/08/2024 10:14am
Aczel Eniko :
Gen:f
Data nasterii:1964
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Sunt pensionara anticipat partial din dec 2022.Sotul meu a decedat on oct 2023.Ar fi depus dosarul de pendionare anticipata partiala in iunie 2023(atunci respecta conditiile).Ám
eu dreptul sa solicit pensie de urmas cf legii noi? Merita? Pensia mea este mult mai mare decat ár fi primit el...

De menționat că Legea nouă va fi 1n vigoare din 01.09.2024. Pentru a răspunde la prima întrebare (am eu dreptul...), trebuie să fie cunoscute mai multe condiții stabilite de lege. La a doua (merită?) singură ați și răspuns, deoarece, reieșind din prevederile de la art.79 alin.(3), Legea 360/2023, soţul supravieţuitor, care are dreptul la o pensie proprie şi îndeplinește condiţiile prevăzute de lege pentru obţinerea pensiei de urmaş după susţinătorul decedat, poate opta pentru cea mai avantajoasă pensie.
Scris de: la pensie la data: 01/08/2024 11:09am
Asa cum a precizat domnul Nicolae pentru a avea dreptul sa optati la pensia de urmas trebuie sa indepliniti unele conditii. Din datele prezentate nu rezulta dreptul de a opta pentru pensie de urnas si daca ati avea dreptul trebuie sa optati tot pentru propria pensie pentruca aceasta este cea avantajoasa.
Scris de: Aczel Eniko la data: 01/09/2024 7:37am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:multumesc pt mine e clar dar am 2 copii majori,oare elé pot solicita?
Scris de: nicolae la data: 01/09/2024 8:17am
Aczel Eniko :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:multumesc pt mine e clar dar am 2 copii majori,oare elé pot solicita?

Copiii au dreptul la pensie de urmaș până la vârsta de 16 ani sau dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani, aceasta dispozitie fiind stipulata si in legea actuala - 263/2010, dar si in legea noua
Scris de: Aczel Eniko la data: 01/09/2024 8:37am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:sa inteleg ca fondul de pensii cumulat pana in prezent ramane la stat,pt ca pt mine nu merita iar copii sunt mai Mari de 26 de ani.este in regula?
Scris de: la pensie la data: 01/09/2024 11:08am
Doamna Eniko sper ca nu ne reprosati noua care avem numai vina ca va explicam prevderile legale si nu putem sa va aducem intodeauna vesti bune.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1