Subiect "stagnare cuantum pensie" Deschis de mihai la data: 01/10/2024 3:21am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
stagnare cuantum pensie
Scris de: mihai la data: 01/10/2024 3:21am
Gen:m
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Pentru acei pensionari care nu primesc nici o marire la recalculare ( ma refer la aceia care au pensii mari ) , va fi valabila indexarea anuala cu rata inflatiei + 1/2 din marirea sal. mediu ?
Re: stagnare cuantum pensie
Scris de: GicaH la data: 01/10/2024 4:04am
mihai :
Gen:m
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Pentru acei pensionari care nu primesc nici o marire la recalculare ( ma refer la aceia care au pensii mari ) , va fi valabila indexarea anuala cu rata inflatiei + 1/2 din marirea sal. mediu ?

Aceasta indexare anuala se refera la valoarea VPR(indirect la vaoarea punctului de pensie, deoarece VPR=Punctul de pensie
:25), deci marirea reiese din calculul pensiei care rezulta din înmulțirea Punctajului total realizat(inclusiv punctele de stabilitate și punctele pentru stagii necontributive) cu VPR=2032:25=81 lei in anul 2024.
Daca in anul 2025 si urmatorii produsul de mai sus este mai mare decat valoarea anterioara a pensiei, o veti primi pe aceasta, daca nu ramaneti cu cea mai mare in plata.
Scris de: la pensie la data: 01/10/2024 4:11am
Indexarea anuala se calculeaza pentru toate pensiile.
Daca prin recalcularea valorii pensiei prin aplicarea valorii punctului de referinta, care se face la data intrarii in vigoare a noii legi a pensiilor, rezulta o valoare mai mica decat pensia in plata se mentine valoarea pensiei in plata.
Daca si dupa urmatoarea indexare anuala a pensiei rcalculate rezulta o valoare mai mica decat pensia in plata se mentine valoarea pensiei in plata pana cand prin indexare rezulta o pensie mai mare decat cea in plata.
Scris de: Carp Mircea la data: 01/10/2024 5:36am
Puteti sa va calculati ce V.P.R aveti.
In acest fel veti sti cand veti primi ceva la pensie.
Eu de exemplu vor primi ceva in plus doar in momentul in care V.PT.-ul va depasi valoarea de 98.5 lei.
Scris de: mihai la data: 01/10/2024 5:44am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Inseamna ca multi vor ramine cu pensia de acum muuuuulta vreme , bine ca au cotizat .
Scris de: Nelu la data: 01/10/2024 6:19am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Raspuns pt.dl.Mihai
Nu este chiar asa cum spuneti dvs.Personal la nr.total de puncte 56 am pensia 3045 RON iar toti cei pensionati dupa 2019 cu acelesi nr.puncte si indice de corectie 1,41 au pensia aprox.4050. Amandoi am cotizat nu numai cel cu pensia de 4050 adica cu 1000 RON mai mare ! Ce parere aveti nu ar trebui mai intai ajuns la acelasi cuantum ?
Scris de: mihai la data: 01/10/2024 6:26am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Pentru domnul Nelu : fara indoiala la acelas numar de puncte pensia trebuie sa fie egala , probabil ca in mare masura legea noua il rezolva .Despre noile inechitati nu are rost sa mai vorbim .
Scris de: Nelu la data: 01/10/2024 6:46am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Pt.dl.Mihai : Sa vorbim putin si despre noile inechitati.Punctele de stabilitate strica contributivitatea. Voi da 2 exemple.
1. LA CONTRIBUTII EGALE PENSII DIFERITE : 2 persoane au acelasi punctaj pe contributivitate dar persoana care a lucrat mai multi ani pentru ACEEASI contributivitate o depaseste pe cealalata.
2. LA CONTRIBUTIE MAI MICA PENSIE MAI MARE ! Prima persoana are cu 5 puncte mai putin pe contributivitate dar a lucrat 40 ani. A doua persoana a lucrat doar 25 ani.Cu punctele de stabilitate (11,25) prima persoana o depaseste pe cea de-a doua ( care a contribuit mai mult cu 5 puncte ) !
Scris de: mihai la data: 01/10/2024 7:16am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Din pacate pentru multi dintre cei la care se marea corect pensia , banuiesc ca nici aceasta lege nu va fi aplicata , vom vedea .Prima inechitate este plata din contributii pentru cei cu ajutor social sau altele asemenea .
Scris de: GicaH la data: 01/10/2024 7:36am
mihai :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Inseamna ca multi vor ramine cu pensia de acum muuuuulta vreme , bine ca au cotizat .

Dar când au luat cu 40% mai mult decât alții cu același punctaj calculat fără indice de corecție, ani la rând, nu au zis nimic că primesc ceva nemeritat în plus ?!?!?!
Scris de: la pensie la data: 01/10/2024 9:04am
Consideram ca nicio lege nu va elimina inechitatile fara sa faca altele
Desi noi ne-am propus sa nu comentam prevederile legale totusi ne exprimam indoiala in ceiace priveste unele drepturi acordate de actuala lege a pensiilor care au fost considerate inechitati si eliminate cum ar fi reducerea stagiului complet de cotizare cu care s-a calculat punctajul mediu, fara alte compensatii, al urmatoarelor categorii de pensionari :
- persoane cu handicap grav
- nevazatorii
- si de ce nu si anumite categorii de mineri. In sprijinul acestei categorii as aminti sentimentul minerului la intrarea in subteran care a determinat salutul minerilor germani "glùck auf".
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1