Subiect "Total stagiu de cotizare" Deschis de costina la data: 01/10/2024 3:50am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Total stagiu de cotizare
Scris de: costina la data: 01/10/2024 3:50am
Gen:M
Data nasterii:1961
Stagiul de cotizare:Total stagiu de cotizare 48 ani
Alte date:18 ani lucrati in grupa 1
Intrebare:Pentru persoanele iesite la pensie din 2020,la calculul punctelor de stabilitate se ia in calcul total stagiu de cotizare scris pe decizia de pensionare care in cazul sotului este de 48 ani(cuprind 8 ani lucrat in grupa 1)?Va rog sa ne spuneti cate puncte de stabilitate primeste
Re: Total stagiu de cotizare
Scris de: GicaH la data: 01/10/2024 4:08am
costina :
Gen:M
Data nasterii:1961
Stagiul de cotizare:Total stagiu de cotizare 48 ani
Alte date:18 ani lucrati in grupa 1
Intrebare:Pentru persoanele iesite la pensie din 2020,la calculul punctelor de stabilitate se ia in calcul total stagiu de cotizare scris pe decizia de pensionare care in cazul sotului este de 48 ani(cuprind 8 ani lucrat in grupa 1)?Va rog sa ne spuneti cate puncte de stabilitate primeste

Acest lucru, dupa parerea mea, nu este clar in lege si se așteaptă lamuriri după publicarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii 360/2023. Asa va nu cred va cineva sa poata calcula punctele de stabilitate in acest moment, fara să
greșească.
Re: Total stagiu de cotizare
Scris de: la pensie la data: 01/10/2024 5:57am
In primul rand intrebarea dv este neclara adica noi credem ca vreti sa spuneti ca in cei 48 ani de stagiu de cotizare intra si stagiul de cotizare suplimentar de 9 ani obtinut pentru cei 18 ani lucrati in grupa I .
Asa cum precizeaza si domnul Gica in prezent stim ca la calculul punctelor de stabilitate se foloseste stagiul de cotizare lucrat efectiv si asteptam normele de aplicare ale noii legi a pensiilor sa vedem daca la acest calcul trebuie luat si stagiul de cotizare suplimentar acordat pentru stagiul de cotizare lucrat in grupele de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1