Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date: pensie invaliditate gr III din 2018, ulterior si in prezent contract de munca 4 ore
Intrebare:
Care este opinia dvs in legatura cu recalcularea pensiei de invaliditate prin adaugarea perioadelor asimilate si a veniturilor si stagiilor de cotizare, mai precis as dori sa solicit recalcularea pensiei de invaliditate conform art 107 alin 3 din Legea 263/2010 prin adaugarea perioadei asimilate - cf art 49 alin 1 a), respectiv prin cumularea veniturilor din pensii cu veniturile din salarii conform art 97 alin 2 si adaugarea stagiului de cotizare realizat pana in prezent (adica pana la data cererii de recalculare - anterior datei de 1.09.2024!). Eu nu am gasit nicio interdictie de recalculare a pensiei de invaliditate in legea 263, din contra prevederea din art 107 alin 3 se mentine identic formulata si in legea 360/2023, ca fiind singurul articol prin care se poate solicita orice tip de pensie. Ce parere aveti? Casa de pensii imi va primi acest tip de cerere si ii va da curs?
Mentionez ca am depasit stagiul complet de cotizare cu stagiul realizat ulterior datei pensionarii si doresc sa am o decizie actualizata, atat din acest punct de vedere cat si din punctul de vedere al cuantumului pensiei de invaliditate cu includerea veniturilor realizate pana in prezent.