Subiect "REDUCERE VARSTA PENSIONARE" Deschis de LYLY la data: 01/11/2024 12:25pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
REDUCERE VARSTA PENSIONARE
Scris de: LYLY la data: 01/11/2024 12:25pm
Gen:F
Data nasterii:13.10.1967
Stagiul de cotizare:37
Alte date:10 ANI GRUPA I DE MUNCA DOMICILIU IN GALATI
Intrebare: Va rog sa imi comunicati avand in vederea Legea noua a pensiei emisa in 2023 consultand Anexa privind varsta la care ies femeile la pensie daca ies la pensie fara grupa la 63 ani si cinci luni si beneficiez de toate reducerile , respectiv - 6 luni avand un copil , 5 ani aferenti grupei I de munca si 2 ani pentru faptul ca locuiesc de 56 ani intr-o zona poluata respectiv in Galati zona precizata in lege. Reducere aplicata cetatenilor din Galati care solicita adeverinte la Evidenta populatiei si le depun odata cu depunerea dosarelor pentru limita de varsta . Care este varsta la care as iesi la pensie avand in vedere ca in prezent sunt angajata pe perioada nedeterminata . Va multumesc anticipat .
Re: REDUCERE VARSTA PENSIONARE
Scris de: la pensie la data: 01/11/2024 1:11pm
Conform anexei 5 la noua lege a pensiilor 360/2023 aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta fara reducerea varstei standard de pensionare la varsta de 63 ani si 4 luni adica in data de 13 februarie 2031.
Conform noii legi a pensiilor 360/2023 aveti dreptul la reducerea varstei standard de pensionare de 63 ani si 4 luni cu 5 ani pentru stagiul de cotizare lucrat in grupa I de munca si cu 6 luni pentru nasterea si cresterea unui copil. Cele doua reduceri ale varstei standard de pensionare se pot cumula si puteti sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 57 ani si 10 luni adica in date de 13 august 2025.
Noua lege a pensiilor nu acorda reducerea varstei de pensionare pentru cei care au avut domiciliul in zonele cu poluare remanenta.
Scris de: Petrica la data: 01/12/2024 3:19am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:reducere varsta pensie limita de varsta

Buna ziua,am o intrebare,acum sunt in pensie anticipata cu penalizare si in
Multumescluna mai 2025 voi intra in pensie limita de varsta.Am sansa conform noii legi a pensiilor,sa intru in pensie limita de varsta cu 6 luni mai devreme pentru 1 copil nascut ?
Scris de: la pensie la data: 01/12/2024 8:22am
Pentru doamna Petrica
Asa cum interpretam noi prevederile lnoii legi a pensiilor 360/2023 daca indepliniti si celelalte conditii prevazute la art 51 din aceasta lege aveti dreptul sa beneficiati de reducerea varstei standard de pensionare cu 6 luni.
Celelalte conditii fiind :
- Realizarea stagiului complet de cotizare contributiv conditie pe care sa o indepliniti.
-Daca copilul nascut a fost crescut pana la varsta de 16 ani.
Asteptam mai multe precizari la publicarea normelor de aplicare ale noii legi a pensiilor.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1