Subiect "Pensie militara si angajare la privat" Deschis de Maria culcea la data: 01/12/2024 7:01am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie militara si angajare la privat
Scris de: Maria culcea la data: 01/12/2024 7:01am
Gen:
Data nasterii 20.04 1958
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: daca o persoana are pensie militara din 2008 si de 3 ani s a angajat la privat si plateste toate impozitele inclusiv stagiul de cotizare la pensii, pentru perioada lucrata la privat, poate obtine pensie?
Re: Pensie militara si angajare la privat
Scris de: la pensie la data: 01/12/2024 10:33am
Persoana in discutie are dreptul la pensie pentru limita de varsta cu conditia sa aiba stagiul minim de cotizare de 15 ani astfel :
- Conform art 52 din actuala lege a pensiilor 263/2010. Conform art 192 din aceiasi lege la realizarea stagiului minim de cotizare se recunoaste si vechimea in serviciu realizata in sistemul militar de pensii.
- Conform art 46 din noua lege a pensiilor 360/2023. Conform art 162 din aceiasi lege la realizarea stagiului minim de cotizare se recunoaste si vechimea in serviciu realizata in sistemul militar de pensii, insa se pune conditia ca stagiul minim de cotizare sa fie contributiv. Nu stiu cum va fi considerata vechimea in serviciu realizata in sistemul militar de pensii, asteptam sa primim lamuriri suplimentare de la Normele de aplicare ale noii legi a pensiilor.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1