Subiect "intrebare" Deschis de NICOLAE BOGDAN la data: 01/12/2024 7:40am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
intrebare
Scris de: NICOLAE BOGDAN la data: 01/12/2024 7:40am
Gen:M
Data nasterii:15.05.1964
Stagiul de cotizare:40 ani
Alte date:lucrez din august 1982 in conditii normale. am fost in armata 1 an si 6 luni.
Intrebare:cum e mai avantajos? sa depun dosarul in iunie 2024 sau la 1 sep 2024? In ce forma de pensie ma incadrez?
Re: intrebare
Scris de: la pensie la data: 01/12/2024 11:05am
Noi consideram ca pentru dv este avantajos sa va pensionati dupa intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor 360/2023 deoarece :
Daca va pensionati in 01 iunie 2024 si atunci aveti un stagiu de cotizare contributiv (fara stagiu militar) de 40 ani intregi veti beneficia de o pensie anticipata partiala diminuata cu 15 %.
Daca atunci aveti un stagiu de cotizare contributiv (fara stagiu militar) de 39 ani intregi veti beneficia de o pensie anticipata partiala diminuata cu 18 %.
Daca va pensionati dupa intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor 360/2023 si atunci aveti un stagiu de cotizare contributiv (fara stagiu militar) de 40 ani veti beneficia de pensie pentru limita de varsta nediminuata.
Scris de: Aurelia la data: 01/12/2024 12:11pm
Gen:
Data nasterii:ian. 1964
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: dacă în aceasta perioada de 42 de ani lucrați,întrerupti de 1.6 ani de armata, întreprinderea a întrat în zile de șomaj tehnic, contractul de munca fiind suspendat, aceste zile se iau în considerare la calculul vechimii, pentru a cumula 40 de ani sau nu?
Scris de: la pensie la data: 01/13/2024 10:41am
Pentru doamna Aurelia
Pe perioada somajului tehnic salariatii primesc o indemnizatie de 75 % din salariu pentru care se retine impozit si contributie de asigurari sociale si deci este considerat stagiu de cotizare contributiv si se ia in calculul la care va referiti.
Scris de: Aurelia la data: 01/14/2024 4:27am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Mulțumesc frumos pentru raspuns. Fratele meu are aceeași situație cu dl Nicolae (varsă, vechime, condiții normale, armata...) și nu știa dacă se încadrează la art. 56, având aceste zile de somaj tehnic.
Felicitări pentru tot ceea ce faceți aici, pentru explicațiile clare și pentru răbdarea dvs. de a ne raspunde tuturor!
Scris de: NICOLAE BOGDAN la data: 01/15/2024 2:51am
Gen:M
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Daca ma pensionez dupa 1 septembrie 2024 beneficiez de pensie la limita de varsta nediminuata si pot cumula pensia cu salarul? Adica sa continui activitatea in baza unui alt contract daca angajatorul este de acord?
Scris de: la pensie la data: 01/15/2024 12:21pm
V-am precizat aceasta la punctul 2 si daca va pensionati cu pensie pentru limita de varsta aceasta este nediminuata si aveti dreptul sa incheiati un nou contract, daca angajatorul este de acord si puteti cumula pensia cu salariu.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1