Gen:F
Data nasterii:26.06.1965
Stagiul de cotizare: 40ani si 5 luni
Alte date:
Intrebare:
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in cazul meu.
Am avut decizie medicala de incadrare in grad III de invaliditate (neoplasm - operatie in noiembrie 2020, urmata de chimioterapie si hormonoterapie) emisa in ianuarie 2023 cu revizuire in 11 ian. 2024.
Conform Deciziei administrative privind acordarea pensiei de invaliditate emisa in ianuarie 2023, varsta standard de pensionare este de 62 ani si 10 luni (fara reducerea cu 2 ani de la grupa de munca) si stagiul meu de cotizare este de 40 ani si 5 luni (inclusiv facultatea).
Pe 11 ianuarie 2024 cand am fost la revizuire, nu mi s-a mai aprobat gradul de invaliditate, desi am 58 ani si 6 luni, desi as fi fost in acel termen de 5 ani pana la varsta de pensionare si am si stagiul complet de cotizare.
Medicul mi-a zis ca nu conteaza faptul ca am mai putin de 5 ani pana la varsta de pensionare, ca boala mea nu se mai incadreaza la gradul III si ca imi pot depune dosarul pentru pensie anticipata partiala.
Ma puteti lamuri si pe mine daca si cum se aplica prevederile acestui articol din legea pensiilor in cazul meu?
""Art. 79. - (1) Nu mai sunt supuşi revizuirii medicale pensionarii de invaliditate care:
a) prezintă invalidităţi care afectează ireversibil capacitatea de muncă;
b) au împlinit vârstele standard de pensionare prevăzute de prezenta lege;
c) au vârsta mai mică cu până la 5 ani faţă de vârsta standard de pensionare şi au realizat stagiile complete de cotizare, conform prezentei legi."
Avand in vedere ca decizia de revizuire este din 11 ianuarie, as dori sa fac contestatie la ea, daca se aplica prevederile art.79.
Multumesc