Subiect "Recalculare pensie" Deschis de Daniela Velicu la data: 01/20/2024 5:00pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Recalculare pensie
Scris de: Daniela Velicu la data: 01/20/2024 5:00pm
Gen:feminin
Data nasterii:13.11.1960
Stagiul de cotizare:39ani si 11 luni
Alte date:pensionara
Intrebare:
Sunt pensionară pentru limita de varsta din anul 2023.Am lucrat in continuare peste data de limita de varsta încă 6 luni. După pensionare am solicitat recalculare a pensiei pentru lunile lucrate in plus.
Am următoarea intrebare:
-mi-am calculat punctele de stabilitate, dar am o mica nelamurire respectiv,numărul total de puncte din ce decizie il folosesc pentru calcul: punctele din decizia de pensie pentru limita de varsta, sau din decizia de recalculare a pensiei pentru limita de varsta.
Mentionez ca ultima decizie primită este cea de recalculare prin care s-au adăugat lunile lucrate in plus.
Multumesc frumos
Re: Recalculare pensie
Scris de: GicaH la data: 01/21/2024 4:12am
Daniela Velicu :
Gen:feminin
Data nasterii:13.11.1960
Stagiul de cotizare:39ani si 11 luni
Alte date:pensionara
Intrebare:
Sunt pensionară pentru limita de varsta din anul 2023.Am lucrat in continuare peste data de limita de varsta încă 6 luni. După pensionare am solicitat recalculare a pensiei pentru lunile lucrate in plus.
Am următoarea intrebare:
-mi-am calculat punctele de stabilitate, dar am o mica nelamurire respectiv,numărul total de puncte din ce decizie il folosesc pentru calcul: punctele din decizia de pensie pentru limita de varsta, sau din decizia de recalculare a pensiei pentru limita de varsta.
Mentionez ca ultima decizie primită este cea de recalculare prin care s-au adăugat lunile lucrate in plus.
Multumesc frumos

Numărul total de puncte este cel din ultima decizie de pensie cu recalculare, doar punctele de stabilitate se iau din decizia inițială de pensie limită de vârstă, doar ca trebuie sa aveti puțină rabdare, caci mai trebuie lămurite unele probleme privind perioadele de contributivitate si de necontributive care se vor lua in calcul, după publicarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii 360/2023.
Scris de: la pensie la data: 01/21/2024 9:26am
Punctele de stabilitate le adaugati la punctajul total anual din ultima decizie de recalculare.
Scris de: Daniela VELICU la data: 01/22/2024 4:33pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Multumesc frumos pentru raspuns.
Scris de: Daniela Velicu la data: 01/22/2024 4:33pm
Gen:
Data nasterii: