Subiect "pensie la limita de varsta" Deschis de Popescu Mariana la data: 01/22/2024 1:57am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie la limita de varsta
Scris de: Popescu Mariana la data: 01/22/2024 1:57am
Gen:FEMININ
Data nasterii:09.12.1961
Stagiul de cotizare:45 ANI SI 2 LUNI
Alte date:
Intrebare:
1)La data 09.02.2024 voi depune dosarul pentru pensie limita de varsta.La angajatorul unde lucrez in prezent 8 ore imi inceteaza CIM-ul si nu voi mai lucra,dar mai am un CIM partial unde voi lucra in continuare.Pot lucra in continuare cu acelasi CIM,sau trebuie incetat si facut altul dupa 24 de ore?
2)La casa de pensii am nevoie de o adeverinta de la angajator sau o declaratie pe proprie raspundere ca voi continua activitatea?
Re: pensie la limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 01/22/2024 8:51am
Dv realizati varsta standard de pensionare in data de 09 februarie 2024 si ati hotarat sa nu mai continuati activitatea si sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta.
La dosarul de pensionare trebuie sa depuneti :
- adeverinte cu datele de identificare de la ambii angajatori
- declaratie pe proprie raspundere ca nu ati cerut continuarea activitatii conform art 46 alin (2) din noua lege a pensiilor 360/2023
La emiterea deciziei de pensionare Casa de pensii informeaza cei doi angajatori ca vi s-a emis decizie de pensionare si acestia hotarasc daca veti inceta sau veti continua activitatea pe un nou contract de munca.
Scris de: Popescu Mariana la data: 01/23/2024 12:56am
Gen:Feminin
Stagiul de cotizare:45 ani si 2 luni
Alte date:
Intrebare:Sa inteleg ca trebuie sa continui activitatea pana se emite decizia de pensie ?Angajatorul unde am CIM de 8 ore mi-a spus ca incepand cu data de 9.02.2024 inceteaza CIM-ul automat
Scris de: la pensie la data: 01/23/2024 3:12am
In codul muncii se prevede ca incetarea de drept a contractului de munca se face la implinirea varstei standard de pensionare sau la emiterea deciziei de pensionare fara a indica tipul contractului.
Constatarea indeplinirii conditiilor de incetare de drept a contractului de munca o face angajatorul in functie de data implinirii varstei standard de pensionare sau la informarea facuta de Casa de pensii ca a fost emisa decizie de pensionare si daca este de acord poate incheia un nou contract de munca cu continuarea activitatii.
In cazul contractului de munca cu norma intreaga angajatorul v-a informat ca va hotara incetarea de drept a contractului de munca si ca nu este de acord cu incheierea unui alt contract de munca.
In cazul contractului cu timp partial hotararea apartine tot angajatorului si pentru a o afla il intrebati.
Scris de: Popescu Mariana la data: 01/25/2024 3:50am
Gen:FEMININ
Stagiul de cotizare:45 ANI SI 2 LUNI
Alte date:
Intrebare:Daca continui activitatea la angajatorul cu timp partial mai trebuie sa dau declaratie ? Modelul de declaratie pe proprie raspundere este pentru cei care nu vor sa continue activitatea.
Scris de: la pensie la data: 01/25/2024 9:40am
Regretam ca nu va putem ajuta.
Lista cu actele pe care trebuie sa le contina dosarul de pensionare sunt stabilite prin normele de aplicare ale legii pensiilor.
In cazul dv lista cu actele din dosarul de pensie urmeaza sa fie publicate in curand in normele de aplicare ale noii legi a pensiilor 360/2023.
In prezent actele despre care vorbiti dv sunt stabilite prin norme interne ale casei de pensii, pe care nu le cunoastem deoarece nu sunt mentionate nici pe site-ul CNPP.
Va sfatuim sa va adresati direct la ghiseul Casei de pensii teritoriale la care urmeaza sa depuneti dosarul de pensionare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1