Subiect "Pensie la limita de virsta" Deschis de Dorel Toderita la data: 01/26/2024 2:23am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie la limita de virsta
Scris de: Dorel Toderita la data: 01/26/2024 2:23am
Gen:masculin
Data nasterii:1 11 1959
Stagiul de cotizare:29 ani si 6 luni
Alte date:la pensie din 2019 acum pregatesc dosaru pt.pensie in spania unde am cotizat 22 ani.
Intrebare:pentru recalcularea pensiei care se va face la 1 septembrie 2024 trebuie sa trimit ceva acte din spania in romania avind pensia comunitara in România din 2019.multumesc pt.raspuns.
Re: Pensie la limita de virsta
Scris de: la pensie la data: 01/26/2024 8:43am
In noua lege a pensiilor 360/2023 se prevede ca pensiile in plata sa fie recalculate din oficiu (adica fara a fi ceruta) in termen de 6 luni de la intrarea ei in vigoare.
Deasemeni tot in noua lege a pensiilor se prevede ca pensiile in plata sa fie recalculate in termen de 6 luni de la intrarea ei in vigoare, prin luarea in calcul a salariilor brute (inclusiv primele, sumele castigate in acord si sporurilor cu caracter nepermanent) celor care depun adeverinte cu aceste sume conform modelului din anexa 6 la legea noua a pensiilor.
Nu cunoastem toate detaliile iesirii dv la pensie cu reducerea varstei de pensionare si daca in afara de schimbarea legii pensiilor din Romania sunt necesare sa depuneti acte suplimentare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1