Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna seara,
As vrea sa imi clarific cateva date pe care mi le genereza programul dvs …
- am o decizie de pensionare din ianuarie 2022 (ultimul venit luat in calcul, in decizie, a fost decembrie 2021).
- Am mai lucrat inca doi ani 2022 si 2023 (pana in ianuarie 2024)
- am introdus in program, pe prima pagina, “punctaj decizie pensie anterioara” totalul punctajelor anuale, pe perioada lucrata, conform deciziei.
- am introdus, in aplicatie, pentru anii 2022 si 2023, salariile brute, pentru fiecare luna. Aplicatia a generat punctajul anual pe fiecare an
Nu inteleg cum face programul calculul, pentru ca punctajul total si punctul de pensie recalculate par incorecte (sunt foarte mari, ceea ce nu ma deranjeaza !!!). Dar as vrea sa am un calcul corect, nu ma amagesc singura.
Dupa cate presupun aplicatia aduna punctajul, conform deciziei, cu punctajele lunare (2022 si 2023), si nu cu punctajul anual (total punctaje lunare / 12).
In alta ordine de idei, conform calculului meu, este o diferenta intre punctajul anual pe anul 2023, din excel-ul meu, si aplicatia dvs (diferenta este de 87 Ron / an 2023) desi datele introduse, in ambele sisteme de calcul sunt similare. Datele salariului mediu brut pe economie, eu le-am luat de pe site-ul INSSE, pentru toata perioada cat mi-am tinut evidenta pentru calculul pensiei.
Puteti sa ma lamuriti, va rog, in legatura cu cele doua aspecte:
1. Cum recalculeaza aplicatia punctaj total, punctul de pensie corectat pentru perioada 2022-2023, dupa emiterea deciziei ?
2. Puteti verifica daca in aplicatie sunt introduse corect datele salariului brut pe economie, pe 2023, pentru ca aceste date nu sunt vizibile si nu inteleg de ce apare aceea diferenta la calculul punctajului annual, intre calculul meu si calculul dvs.
Va multumesc !