Subiect "Calcul punctaj total cu legea 360" Deschis de Nico la data: 02/17/2024 8:20am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul punctaj total cu legea 360
Scris de: Nico la data: 02/17/2024 8:20am
Gen:M
Data nasterii: 4.06.1953
Stagiul de cotizare: 40 ani, 3 luni, 17 zile
Alte date: datele le transcriu din decizia de pensionare
Intrebare:

Bună ziua,
Vă rog concret o clarificare:

Din care 35 de ani în condiții normale,
perioade asimilate 4 ani, 11 luni, 27 zile (facultate, concedii medicale)
Nr puncte total realizate 57,67239 din care
Nr de puncte condiții normale 53,67801
Nr puncte corespunzătoare pensiei suplimentare 3,99438

Punctaj mediu anual 1,75702
Din care aferent indicelui de corecție 0,10924
Indice de corecție 1,07

În acest caz, care este punctajul total care se va înmulți cu 81, pt a calcula pensia de la 1 sept 2024 ?
Câte puncte de stabilitate sunt în total?
Care e modul de calcul efectiv?

Aceste date sunt suficiente pt a recalcula pensia?
( în sensul că aceste date sunt în calculatorul casei de pensii și deci nu știu ce date mai trebuie introduse, de nu mai termină cu tot personalul suplimentar angajat)

Cu mulțumiri!
Re: Calcul punctaj total cu legea 360
Scris de: Nico la data: 02/18/2024 3:17am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

RECTIFICARE!
Cu scuze, pt neatenția transcrierii din decizia de pensionare, deci:

Din care 35 de ani și 3 zile, în condiții normale,
perioade asimilate 4 ani, 11 luni, 27 zile (facultate)
Stagiu aferent perioadelor de incapacitate de muncâ 3 luni și 17 zile
Nr puncte corespunzătoare pensiei suplimentare 3,99438 ( ce reprezintă?)

Indice de corecție 1,07

1) În acest caz, care este punctajul total care se va înmulți cu 81, pt a calcula pensia de la 1 sept 2024 ?
2) Câte puncte de stabilitate sunt în total?
3) Care e modul de calcul efectiv? Se iau în considerare perioadele de incapacitate, fiind după 2004, cu plata impozitului, pe fișa fiscală și cu salariul diminuat?

( în sensul că aceste date sunt în calculatorul casei de pensii și deci nu știu ce date mai trebuie introduse, de nu mai termină cu tot personalul suplimentar angajat)

Cu mulțumiri!
Scris de: petrica la data: 02/18/2024 6:34am
Nico :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

RECTIFICARE!
Cu scuze, pt neatenția transcrierii din decizia de pensionare, deci:

Din care 35 de ani și 3 zile, în condiții normale,
perioade asimilate 4 ani, 11 luni, 27 zile (facultate)
Stagiu aferent perioadelor de incapacitate de muncâ 3 luni și 17 zile
Nr puncte corespunzătoare pensiei suplimentare 3,99438 ( ce reprezintă?)

Indice de corecție 1,07

1) În acest caz, care este punctajul total care se va înmulți cu 81, pt a calcula pensia de la 1 sept 2024 ?
2) Câte puncte de stabilitate sunt în total?
3) Care e modul de calcul efectiv? Se iau în considerare perioadele de incapacitate, fiind după 2004, cu plata impozitului, pe fișa fiscală și cu salariul diminuat?

Cu mulțumiri!
Pensia suplimentară este punctajul suplimentar pe care l-ați obținut prin contribuția suplimentară la pensie cu 2%. După calculul meu veți avea 61,4 puncte (poate ceva zecimale îm plus). Veți obține o pensie de 4980 lei.
Scris de: la pensie la data: 02/19/2024 7:02am
Referitor la punctele pentru pensia suplimentara raspunsul domnului Petrica este corect. Adica inainte de 01 aprilie 2001 s-a contribuit obligatoriu cu 2%, apoi 3% si apoi 5%, pentru pensie suplimentara, pentru care ati primit punctajul suplimentar mentionat in decizie
Au fost publicate normele de aplicare ale noii legi a pensiilor si conform prevederilor acestora raspunsurile la intrebarile dv sunt urmatoarele :
Punctajul total care se inmulteste cu 81 lei este compus din :
- Punctajul anual rezulta prin evaluarea pensiei dv de catre Casa de pensii, conform prevederilor art 112 alin (3) din Normele de aplicare ale noii legi a pensiilor 360/2023.
Acesta va va fi anuntat de catre Casa de pensii inainte de intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor
- Punctajul de stabilitate calculat conform art 85 alin (3) din legea pensiilor 360/2023 sau conform art 54 alin (2) din ormele de aplicare ale noii legi a pensiilor
Punctajul de stabilitate al dv calculat de noi conform prevederilor de mai sus este de aproximativ 6,65 puncte anuale.
Perioadele de incapacitate se iau in calculul punctelor de stabilitate pentruca in aceasta perioada s-a platit contributie.
La evaluarea mentionata de noi la Punctul 1 se iau in calcul salariile brute (inclusiv prime, gratificatii, sume castigate in acord) daca depuneti la Casa de pensii o adeverinta conform modelului din anexa 6 la noua lege a pensiilor.
Scris de: Nico la data: 02/19/2024 8:16am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Vă mulțumesc mult!
Eu am pățit cu casa de pensii, au greșit inițial în stabilirea vechimii, mă aștept ca să mai facă erori, de aceea trebuie să ne verificăm singuri, dar în special cu ajutorul dvs, că totul e în ordine.
Poate după 1 septembrie 2024, DACĂ se va aplica legea, aici veți implementa 2 tabele de calcul al pensiilor:
-unul pt cei ieșiți și deci un tabel de recalculare, la care nu se mai introduc datele lunar, ci cele de pe decizie
și
-altul pt cei care ies la pensie după data aplicării legii noi

Vă dorim sănătate și succes!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1