Subiect "reducere copii in legea noua" Deschis de Daniela la data: 02/18/2024 1:51pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
reducere copii in legea noua
Scris de: Daniela la data: 02/18/2024 1:51pm
Gen:F
Data nasterii:11.05.63
Stagiul de cotizare:33 ani 4 luni
Alte date:In pensie anticipata cu penalizare din ian 2022
Intrebare: Am citit normele de aplicare de citeva ori...dar tot nu m-am lamurit - Daca sunt acum in anticipata cu penalizare si am nascut si crescut 2 copii, la intrarea in vigoare a legii noi beneficiez de reducerea de 1 an? Adica in loc sa trec la pensie la limita de varsta in octombrie 2025 la recalculare se ia in calcul reducerea si trec la limita de varsta in oct 2024 ?
Re: reducere copii in legea noua
Scris de: Constanta la data: 02/18/2024 3:45pm
Dacă cei 33 ani și 4 luni sunt efectiv contributivi, sau includ concediul pentru creșterea copilului până la doi ani care se consideră stagiu contributiv pentru cazul pensionării la limită de vârstă, se poate ieși la pensie pentru limită de vârstă cu 1 an mai devreme, respectiv octombrie 2024, pe Legea 360/2023 dacă intră în vigoare la 1 septembrie 2024.
Scris de: Constanta la data: 02/18/2024 3:49pm
Iar pentru a trece la pensie pentru limită de vârstă trebuie depusă cerere după 11 octombrie 2024. Nu se face trecerea prin recalculare!
Scris de: la pensie la data: 02/20/2024 3:33am
Am luat in calcul stagiul de cotizare contributiv, lucrat, de 33 ani si 4 luni deoarece la calculul stagiului complet pentru pensie anticipata partiala nu se iau in calcul stagiile de cotizare asimilate.
Conform noii legi a pensiilor 360/2023, care intra in vigoare in data de 01 septembrie 2024 aveti urmatoarelor drepturi la pensie :
- pensie pentru limita de varsta la varsta standard de pensionare de 62 ani si 5 luni adica in data de 11 octombrie 2025.
- pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare cu 1 an, pentru nasterea si cresterea pana la varsta de 16 ani a 2 copii, adica in data de 11 octombrie 2024.
La intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor nu se va modifica procentul de diminuare.
Scris de: Daniela la data: 02/20/2024 7:20am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Sunt deja in pensie anticipata partiala. Intrebarea mea era daca beneficiez de reducerea cu 1 an a varstei pentru pensie la limita de varsta in conditiile in care acum sunt in pensie anticipata partiala- trecerea din anticipata in limita de varsa sa se faca la 11 oct 2024 in loc de 11 oct 2025. Raspunsul d-nei Constanta spune ca da...se poate. Ma intereseaza si parerea d-voastra.
Scris de: la pensie la data: 02/20/2024 8:14am
Da, conform noii legi a pensiilor beneficiati de reducerea cu un an a varstei standard de pensionare pentru nasterea si cresterea a doi copii pana la varsta de 16 ani.
Scris de: Daniela la data: 02/20/2024 10:50am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Multumesc mult si dumneavoastra si d-nei Constanta pentru raspunsuri!
Scris de: Sorina la data: 02/21/2024 11:42am
la pensie :
Am luat in calcul stagiul de cotizare contributiv, lucrat, de 33 ani si 4 luni deoarece la calculul stagiului complet pentru pensie anticipata partiala nu se iau in calcul stagiile de cotizare asimilate.
Conform noii legi a pensiilor 360/2023, care intra in vigoare in data de 01 septembrie 2024 aveti urmatoarelor drepturi la pensie :
- pensie pentru limita de varsta la varsta standard de pensionare de 62 ani si 5 luni adica in data de 11 octombrie 2025.
- pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare cu 1 an, pentru nasterea si cresterea pana la varsta de 16 ani a 2 copii, adica in data de 11 octombrie 2024.
La intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor nu se va modifica procentul de diminuare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1