Subiect "Puncte de stabilitate" Deschis de Dumitru N la data: 02/22/2024 11:02am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Puncte de stabilitate
Scris de: Dumitru N la data: 02/22/2024 11:02am
Gen:f
Data nasterii:1958
Stagiul de cotizare:42ani11luni
Alte date:
Intrebare:
Am lucrat 3 ani după primirea deciziei(limită de varsta), în care NU am cumulat venituri, am încasat doar salariul.
Primesc puncte de stabilitate pentru cei 3 ani?(va rog un articol din noua lege care precizează acest aspect)
Mulțumesc anticipat pentru raspuns!
Re: Puncte de stabilitate
Scris de: GicaH la data: 02/23/2024 4:06am
Dumitru N :
Alte date:
Intrebare:
Am lucrat 3 ani după primirea deciziei(limită de varsta), în care NU am cumulat venituri, am încasat doar salariul.
Primesc puncte de stabilitate pentru cei 3 ani?(va rog un articol din noua lege care precizează acest aspect)

Nu înțeleg cum nu ati primit 3 ani pensie limită de vârstă dupa primirea deciziei?.... Poate a fost pensie anticipata si nu ati pus-o in plata ducand la CJP divada încetarii activității, perioada in care pensia anticipata se consideră suspendată.
Scris de: Dumitru N la data: 02/23/2024 5:53am
GicaH :
Dumitru N :
Alte date:
Intrebare:

Nu înțeleg cum nu ati primit 3 ani pensie limită de vârstă dupa primirea deciziei?.... Poate a fost pensie anticipata si nu ati pus-o in plata ducand la CJP divada încetarii activității, perioada in care pensia anticipata se consideră suspendată.

Pensia la limită de vârstă nu am pus-o în plată, am suspendat-o și am lucrat în continuare, primind doar salariul, care ma avantaja mai mult.
Întrebarea era dacă primesc puncte de stabilitate pentru cei 3 ani.
Mulțumesc!(
Scris de: la pensie la data: 02/26/2024 7:56am
Art 85 alin (6) din legea pensiilor 360/2023 prevede ca nu se acorda puncte de stabilitate in perioadele in care se cumuleaza pensia cu alte venituri.
Deci daca dv in perioada in discutie nu ati beneficiat de pensie pentru limita de varsta (fiind suspendata) beneficiati de puncte de stabilitate.
Scris de: Dumitru N la data: 02/28/2024 12:00pm
la pensie :
Art 85 alin (6) din legea pensiilor 360/2023 prevede ca nu se acorda puncte de stabilitate in perioadele in care se cumuleaza pensia cu alte venituri.
Deci daca dv in perioada in discutie nu ati beneficiat de pensie pentru limita de varsta (fiind suspendata) beneficiati de puncte de stabilitate.

Mulțumesc frumos pentru răspuns! Sănătate si numai bine!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1