Subiect "Recalculare contract peste cele 8 ore" Deschis de Nico la data: 02/25/2024 11:11pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Recalculare contract peste cele 8 ore
Scris de: Nico la data: 02/25/2024 11:11pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Am avut în timp contracte de 2 ore ( cu alt angajator) peste cele 8 ore din contractul de bază. Pt unul nu s-a plătit CAS și nu a fost luat în considerare la venitul lunar la calcularea pensiei, pt altul s-a plătit și s-a luat în considerare la venitul lunar. Dar acum la stabilirea punctelor de stabilitate nu ar trebui reconsiderate acele 2 ore în plus pe zi? Și cum? 25% în plus?
Re: Recalculare contract peste cele 8 ore
Scris de: Constanta la data: 02/27/2024 4:11am
Ar trebui. Dar degeaba se vorbește. Au fost oameni care au lucrat ani de zile cu încă 3-4 contracte/ convenții cu timp parțial până au ajuns la spital! Și, ce să vezi! Nema recunoaștere.

Să îi vedeți pe cei care au lucrat doar în baza unor convenții civile până prin 98, adică în jur de 9 ani de la revoluție. Nema vechime, nema Nema!
Re: Recalculare contract peste cele 8 ore
Scris de: la pensie la data: 02/28/2024 10:23am
Conform art 42 din noua lege a pensiilor 360/2023 stagiul de cotizare realizat se determina in ani, luni si zile calendaristice ceia ce inseamna ca indiferent care este perioada zilnica de munca stagiul de cotizare realizat nu poate depasi perioada calendaristica.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1