Subiect "Adeverinte pentru recalculare pensie conform legii 360/2023" Deschis de Ioan la data: 02/26/2024 6:01am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Adeverinte pentru recalculare pensie conform legii 360/2023
Scris de: Ioan la data: 02/26/2024 6:01am
Gen:M
Data nasterii:30.08.1964
Stagiul de cotizare: 39 de ani
Alte date: Am depus cererea/dosarul de pensionare la limita de varsta in 16.02.2024
Intrebare: Acum sunt in stadiul de a astepta ca angajatorii sa imi elibereze adeverinte cu salariile brute realizate inante de 1 aprilie 2001. Am facut cereri in acest sens imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial al Legii 360/2023 si presusun ca mi se vor elibera ... insa voi vedea ...
In plus peste cele inscrise in Carnetul de Munca am mai lucrat ca zilier la fostul CAP. Asta se intampla inainte de a implini 18 ani, in timpul liceului, in vacantele de vara. Lucram la irigatii, se castigau intre 450 si 900 de lei lunar, functie de cum ploua (in sensul ca daca ploua eram trimis acasa - normal).
Stiu ca arhivele fostelor CAP-uri au fost preluate de primarii.
Intrebarea este daca acea perioada lucrata la fostul CAP ca zilier va fi luata in calcul, mai ales pentru punctele de stabilitate?
Re: Adeverinte pentru recalculare pensie conform legii 360/2023
Scris de: GicaH la data: 02/27/2024 5:38am
Ioan :
Gen:M
Data nasterii:30.08.1964
Stagiul de cotizare: 39 de ani
Alte date: Am depus cererea/dosarul de pensionare la limita de varsta in 16.02.2024
Intrebare: Acum sunt in stadiul de a astepta ca angajatorii sa imi elibereze adeverinte cu salariile brute realizate inante de 1 aprilie 2001. Am facut cereri in acest sens imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial al Legii 360/2023 si presusun ca mi se vor elibera ... insa voi vedea ...
In plus peste cele inscrise in Carnetul de Munca am mai lucrat ca zilier la fostul CAP. Asta se intampla inainte de a implini 18 ani, in timpul liceului, in vacantele de vara. Lucram la irigatii, se castigau intre 450 si 900 de lei lunar, functie de cum ploua (in sensul ca daca ploua eram trimis acasa - normal).
Stiu ca arhivele fostelor CAP-uri au fost preluate de primarii.
Intrebarea este daca acea perioada lucrata la fostul CAP ca zilier va fi luata in calcul, mai ales pentru punctele de stabilitate?

Nu este clar, cum de ati depus dosar de pensionare la limită de vârstă inainte chiar de a împlini varsta fe 60 ani, ce sa mai zic de 65 ani.... Aveți activitate lucrata in grupe de munca?... Daca aveti, dar nh ati depus adeverințe va 4espimge dosarul.
Scris de: Ioan la data: 02/27/2024 5:55am
Am 11 ani, 11 luni si 22 zile in grupa 1 de munca plus 9 luni lucrate in grupa a 2-a de munca (procent 100%) conform adeverintelor depuse la dosar si conform celor inscrise in Carnetul de munca.
Asta imi da dreptul la o reducere a varstei de pensionare de 5 ani si 10 luni.
Scris de: la pensie la data: 02/29/2024 9:56am
In legea 52/2011 care reglementeaza activitatea de zilier se mentioneaza ca aceasta activitate nu se face pe baza de contract de munca si pe perioada acestei activitati pentru veniturile obtinute nu se plateste contributie de asigurari sociale si deci nu se ia in calculul pensiei din sistemul public de pensii.
Pentru informatii complete privind aceasta activitate cereti lamuriri la Casa de pensii de care apartine domiciliul dv.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1