Subiect "Gradul intreprinderii" Deschis de Croitori Hadasa la data: 08/22/2009 2:39pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Gradul intreprinderii
Scris de: Croitori Hadasa la data: 08/22/2009 2:39pm
Gen:feminin
Data nasterii 28.07.1951
Stagiul de cotizare:10.8
Alte date:
Intrebare:A-si vrea sa stiu care este gradul intreprinderii in care am lucrat.Intreprinderea s-a numit G.S.C.M.R.I.C.intreprindere care facea reparatii si constructii in industria chimica .Eu am lucrat ca ferar betonist o parte din periada de lucru si apoi ca laborant constructor calificat.A-si vrea de asmenea sa stiu cit mai trebuie sa cotizez daca pertioada mea de lucru a fost din 16.01.1976 pina la data de 19.11.87. Va multumesc anticipat pentru raspuns. Cu multa stima Croitoru Hadasa
Re: Gradul intreprinderii
Scris de: la pensie la data: 08/23/2009 6:46am
Grupele de munca nu au fost stabilite pe intreprinderi ci pe locurile de munca dintr-o anumita intreprindere, in functie de conditiile de munca. In concluzie raspunsul la intrebarea dv il puteti gasi numai analizand carnetul de munca, deoarece grupa de munca trebuia sa fie trecuta in carnetul de munca, sau adresandu-va celor care au preluat arhiva intreprinderii la care ati lucrat.
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta in 28 mai 2010 la varsta standard de pensionare de 58 ani si 10 luni, stagiul complet de cotizare de 27 ani si 8 luni si stagiul minim de cotizare 12 ani si 8 luni. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie” de pe site-ul nostru.
Pentru a putea iesi la pensie la limita de varsta la data pensionarii trebuie sa aveti stagiul minim de cotizare de 12 ani si 8 luni, daca faceti socoteala intervalul indicat rezulta ca aveti un stagiu de cotizare de 11 ani si 10 luni si va mai trebuie un stagiu de 10 luni care poate fi completat astfel:
- Facand dovada ca cel putin 6 ani din stagiul de cotizare a fost lucrat in vechile grupe I si II de munca.
-Facand dovada ca ati lucrat cu contract de munca, si cotizat intr-o tara cu care Romania are conventie de reciprocitate (tarile din UE de exemplu).
-Incheind cu Casa de Pensii un Contract de Asigurare Sociala pentru perioada care lipseste (in anul 2009 in cadrul unui asemenea contract se plateste o contributie lunara de minim 133 lei).
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1