Gen:barbat
Data nasterii:13.10.1956
Stagiul de cotizare:39 ani
Alte date Pensionat la limita de varsta
Intrebare:Nu sunt lămurit în legătură cu următoarele aspecte ale noii legi a pensiilor :
1. Am ieșit la pensie la limita de vârstă în 02.2021 dar decizia respectiva ia în calcul ca vechime doar pana în 12.2020 (din cauza întârzierii cu care se procesează datele). Presupun și sper ca acele puncte de stabilitate se vor calcula raportat la data ieșirii la pensie adică 02.2021 și nu 12.2020 asa cum stabilește prima decizie (circa 2 luni mai puțin).
2. Pentru stagiile asimilate, facultate și armata, am primit niște punctaje anuale conform vechii legi, e adevărat f. mici.
La recalculare pe noua lege acestea se pastreaza sau nu? Și se adaugă acele puncte suplimentare de 0,25 pe an de studii sup. și armata?
3.Eu am continuat activitatea neîntrerupt după pensionare și în prezent și anual am primit decizii de recalculare, ultima în 07.2023.
Decizia de recalculare pe care o voi primi pana în 01.sept.2024 pe noua lege va lua în calcul tot stagiul de cotizare pana la zi sau ar trebui sa solicit pana atunci o noua decizie de recalculare cu Stagiul efectuat după 07.2023?
Va mulțumesc anticipat pt răspunsuri.
Decizia