Gen:M
Data nasterii:1954
Stagiul de cotizare:
Alte date:Pensionar din 2014
Intrebare:
La calculul numarului de puncte al pensiei mele, pe perioada 1980-1990 s-au folosit salariile asa cum sunt trecute in cartea de munca.
Am avut o perioada de 5 ani (1985-1990) lucrata pe santier cu program de 12 ore, gr.II de munca, acord global, castiguri suplimentare ( garantii- care se plateau pe state de plata separate la anumite perioade de timp). Prin hotarare judecatoreasca singurele sporuri care mi-au fost acceptate de CP au fost orele suplimentare si sporul de santier iar punctajul determinat pe aceasta perioada a fost majorat cu 25% pentru gr II.
In anul 2017 am reusit sa obtin de la angajator o adeverinta cu salariile brute obtinute in perioada respectiva . La Casa de pensii mi s-a spus ca nu o vor lua in considerare, motivand cu art. 165 alin.1(b), asa ca am pastrat-o la sertar.
Intrebare:
Va rog sa-mi spuneti, avand in vedere campania de recalculare a pensiilor:
1. Cand pot depune aceasta adeverinta cu salarii brute obtinute pe santier intre 1985-1990?
Acum pana in septembrie 2024, sau dupa 1.09.2024?
2. La recalcularea noului punctaj folosindu-se salariile brute din adeverinta va rezulta, normal , un alt punctaj care-l va inlocui pe cel vechi?
3. In aceasta situatie
a) Ce se intampla cu majorarea aceea de 25% a punctajului vechi corespunzator gr.II de munca, ramane la aceeasi valoare dinainte de recalculare( se aplica principiul neretroactivitatii )??
b) Sau se majoreaza cu 25% punctajul nou obtinut ??
c) Sau se dau 0,25 puncte pe an ca in noua lege???
Cu stima,