Gen:M
Data nasterii:11.09.1962
Stagiul de cotizare:
Actual: 38 ani 4 luni 17 zile (fara Stagiul Militar)
Dupa 1 Septembrie:41 ani 1 luna 1 zi (adaugat stagiul militar/1 an 7 luni si 9 zile + 1 luna si 14 zile din 2024/ rest aprilie si mai2024)
Alte date:
Intrebare:
Am depus dosar pensionare anticipata partiala in data de 10.04.2024.In acest moment dosarul se afla in stadiul"la verificator" motiv pentru care nu a sosit decizia sau calculatia.
Am depus documentatia inainte de Septembrie pentru a putea beneficia de IC 1.41 la calculatia punctelor in plata - conform Legii 263.Nu se stie pe viitor cum se mai schimba legile si este posibil ca acest IC sa fie util.Ce este castigat ramane un bun castigat.
In prezent venitul realizat este = cu venitul brut INS luat in calcul la punctaj, motiv pentru care lunar acel 1.01 nu prea ajuta la cresterea punctajului de pensie.
Avand in vedere ca in trecut am realizat venituri in medie de peste 2.5 - 3 pcte lunare, prezenta la serviciu in acest moment "mai mult incurca".
Intrebararile mele sunt:
1.Dupa 1 Septembrie, actuala pensie anticipata partiala se transforma in pensie limita de varsta( 62 ani in septembrie)avand in vedere perioada stagiului militar si dif lucrata in 2024?
2.Trecerea la pensia limita de varsta elimina penalitatea de 0.3 X nr luni pana la varsta de pensionare 65 ani?
3.Considerati ok alegerea de a accepta pensia anticipata partiala avand in vedere IC si penalizarea?
Voi depune in luna August 2024 cerere de Recalculare pentru a prinde si perioada aprilie + mai 2024 in punctaj.
Va multumesc anticipat de raspuns, de tot efortul dumneavoastra si rabdarea in a raspunde noua, tuturor!
Cu stima,
Gabriel Tuca