Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Am o dilemă și anume eu tot greșesc și în loc de total puncte realizate,de multe ori spun punctaj total realizat din inerție.
De ce i se zice punctaj anual? Pentru că este rezultatul unei împărțiri dintre suma punctelor anuale realizate și stagiul complet de cotizare.
Dar punctele anuale sunt și ele media(rezultatul împărțirii) dintre suma punctelor lunare dintr-un an și numărul de luni dintr-un an care este 12.
Deci singurele care se pot numi puncte sunt cele lunare care se calculează prin împărțirea venitului salarial lunar la salariul mediu brut pe economie lunar până la intrarea în vigoare a legii 360/2023.
Înseamnă că greșeala mea nu este așa de mare cum m-ar fi făcut să înțeleg mulți, printre care și președintele al CNPP, domnul D.Baciu la o întrebare interactiva la un post TV, cu toate că în întrebare mă refeream la 19,....total puncte realizate, iar din inerție am spus punctaj total realizat in plată a refuzat să îmi răspundă închizând discuția.
Oare puteam sa am, sau are cineva punctaj mediu anual de peste 19 puncte în plată?
Nu că m-aș da prea inteligent, dar aceasta greșeală o fac foarte mulți, iar greșelile constatate de mine făcute de persoane importante la TV sunt mult mai grave și se trec cu vederea.