Subiect "recalculare pensie" Deschis de Aczel Eniko la data: 07/14/2024 4:51am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare pensie
Scris de: Aczel Eniko la data: 07/14/2024 4:51am
Gen:f
Data nasterii:29.12.1964
Stagiul de cotizare:mai jos
Alte date:Sunt pensionar anticipat partial din dec 2022.
Cf deciziei varsta standard de pensioanare pt limita de varsata:62 ani si 9 luni
Stagiu complet de cotizare:33 ani si 11 luni
Stagiu total de cotizare realizat:39 ani si 13 zile(din care in conditii normale 38 ani si 11 luni si 12 zile)
Indice de corectie 1.41
Procent diminuare:14.75%
Intrebari:1)Avand in Vedere prevederile art 56 din legea pensiilor din 2024 pot sa solicit din septembrie trecerea la pensie la limita de varsta fara penalizare?
2)am crescut 2 copii pana la 16 ani---se ia in calcul redecerea cu 1 an?
3) dupa ce am iesit la pensie am mai primit ulterioar prime si bonusuri ce se vad evidentiate in fisele de la casa de pensii.Po sa solicit si luarea in evidenta a acestor sume?
4)trebuie sa solicit recalcularea si pe baza adeverintei cf ord 487/2021 avand in vedere ca aceasta adeverinta a fost depusa in oct 2022 sau totu merge automat daca este depus la dosar?

Pot sa solicit aceste recalculari oare?
mutumesc
Re: recalculare pensie
Scris de: la pensie la data: 07/15/2024 7:54am
Conform datelor prezentate de dv aveti dreptul sa cereti transformarea pensiei anticipate partiale in pensie pentru limita de varsta la data intrarii in vigoare a noii legi a pensiilor 360/2023, adica 01 septembrie 2024.
Daca beneficiati de pensie pentru limita de varsta conform punctului 1. Nu mai beneficiati de reducerea varstei de pensionare pentru nasterea si cresterea copii.
Pentru luarea in calcul a sumelor castigate dupa pensionare trebuie sa depuneti cerere daca vi se aproba pensia pentru limita de varsta de la punctul 1..
Daca la depunerea adeverintei conform modelului din anexa la ordinul 487/2021 ati depus o cerere in care ati mentionat ca aceasta adeverinta este depusa in scopul recalcularii pensiei nu este necesara depunerea altei cereri.
Scris de: Aczel Eniko la data: 07/15/2024 8:08am
la pensie :
Conform datelor prezentate de dv aveti dreptul sa cereti transformarea pensiei anticipate partiale in pensie pentru limita de varsta la data intrarii in vigoare a noii legi a pensiilor 360/2023, adica 01 septembrie 2024.
Daca beneficiati de pensie pentru limita de varsta conform punctului 1. Nu mai beneficiati de reducerea varstei de pensionare pentru nasterea si cresterea copii.
Pentru luarea in calcul a sumelor castigate dupa pensionare trebuie sa depuneti cerere daca vi se aproba pensia pentru limita de varsta de la punctul 1..
Daca la depunerea adeverintei conform modelului din anexa la ordinul 487/2021 ati depus o cerere in care ati mentionat ca aceasta adeverinta este depusa in scopul recalcularii pensiei nu este necesara depunerea altei cereri.

Deci pot sa depun cererea de recalculare in care sa solicit pct 1,3,4 impreuna dupa 01.sept.2024.Are rost sa depun cererea mai repede?
Scris de: la pensie la data: 07/16/2024 1:54am
Puteti depune cerere inainte de 01 septembrie 2024 numai pentru punctul 4.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1